Terwijl we met smart wachten op GTA 6, is GTA 5 van dusdanige kwaliteit dat we ons ondertussen niet hoeven te vervelend. De game kwam al uit in 2013 maar is nog steeds één van de meest gespeelde spellen van dit moment. Met de komst van de PlayStation 5 in het verschiet hebben we nu nieuwe informatie over wat dit voor GTA 5 zal gaan betekenen.

GTA 5 op de PlayStation 5

GTA 5 is voor ons gevoel al een eeuwigheid op de markt en dat klopt ook wel, gezien het spel al 7 jaar bestaat. Iets wat nu nog steeds zo populair is getuigt van ongekende kwaliteit. Iets wat de verwachtingen voor GTA 6 hooggespannen houdt.

GTA 5

De kans bestaat (en is zeer reëel) dat we het in de eerste periode van de PlayStation 5 nog zonder de nieuwe GTA moeten stellen. Inmiddels hebben we nieuws over hoe GTA 5 en de PlayStation 5 samen zullen gaan bestaan.

Nog één keer een nieuwe GTA 5

Rockstar games gaat GTA 5 namelijk nog één keer uitgeven, en dan voor de PlayStation 5. Dit betekent dat we ook op de nieuwe console van Sony nog een keer kunnen genieten van één van de meest legendarische spellen ooit gemaakt.

GTA 5

Geduld hebben

Helaas is het niet alleen maar goed nieuws. Fans van het spel hoopten dat GTA 5 opnieuw uitgebracht zou worden op hetzelfde moment dat de PlayStation 5 gelanceerd zal worden. Helaas is dit niet het geval. De planning voor de nieuwe uitgave van GTA staat pas voor halverwege 2021 op de planning, een half jaar na de lancering van de PlayStation 5. Dit betekent wachten, iets wat met de komst van GTA 6 (ooit) misschien minder de moeite waar lijkt voor velen. Enfin, wie geduld heeft zal GTA 5 dus met zekerheid kunnen spelen op de nieuwe console. Of je er nog een keer voor gaat of dat je op GTA 6 wacht is aan jou.