Wie langt wacht die heeft wat. Dat gezegde lijkt zeker op te gaan in het geval van de nieuwste game-console vanuit de Sony-fabriek. De PlayStation 5 komt er aan en na maanden lang de kaken stijf op elkaar te hebben gehouden komt Sony ein-de-lijk met de officiële specs van de gameconsole.

Live bekendmaking

Over de concurrent van de PlayStation 5, de Xbox Series X, is er al het één en ander bekend, maar Sony liet vooralsnog bijzonder weinig los over hun nieuwste creatie. Tot nu. Vandaag om 17:00 precies is Sony begonnen aan het uitzenden van een livestream.

Playstation 5 onthulling sony

In deze livestream zal de PlayStation 5 dan eindelijk, na maanden wachten echt onthuld gaan worden. Het woord tijdens deze presentatie zal zijn aan Mark Cerny de man die ook verantwoordelijk gehouden kan worden voor de PlayStation 4.

De nieuwste gameconsole van Sony: de PlayStation 5

Naar verwachting hebben de ontwikkelaars bij de PS5 getracht het zo makkelijk mogelijk te maken voor game-ontwikkelaars. Wat we al weten is dat de nieuwe game-console gebruik maakt van een eight-core CPY gebaseerd op AMD’s Ryzen-line en een GPU op basis van AMD’s Radeon Navi-line. Ook verwachten we een resolutie-ondersteuning tot 8k, 4k gaming op 120 Hz en een ultra snelle SSD die eindelijk het probleem van traag laden weet te tackelen.

De nieuwste onthullingen op een rijtje

Voor wie écht niet kan wachten op de nieuwe informatie is hier de livestream te volgen. Zo weet jij per seconde wat er voor nieuws bekend gemaakt wordt.

Ben je wel nieuwsgierig, maar geen zin in een lang verhaal? Blijf dan bij ons hangen. Hieronder zullen de nieuwste onthullingen achteraf worden bijgewerkt!

Zie hier de technische specs van de PlayStation 5 vergeleken met die van de voorganger, de PlayStation 4:

Playstation 5

De grootste aandachtspunten op een rij

De belangrijkste onthullingen van de PlayStation 5 zijn:

Supersnelle SSD

Het doel van de PlayStation 5 was om meer te zijn dan een console met sterke hardware. Dit is gelukt. Met een ultra-speed SSD is de PlayStation 5 klaar voor een nieuwe dimensie in het snel laden van spellen. Naar zeggen zou er met de PS5 5 GB per seconde ingeladen kunnen worden. Voor de verbeelding: dit is 20 keer sneller dan de voorganger. Een andere mooie bijkomstigheid is het verdwijnen van lange installatietijden door deze snelle SSD.

Custom I/O Unit

Naast de SSD is er een Custom I/O unit die er voor zorgt dat de processen van verschillende games op de achtergrond effectief verwerkt worden. Dit is vooral een gunstige feature voor (toekomstige) game-ontwikkelaars.

PlayStation 4 spellen blijven spelen

Gelukkig kunnen ook de PS4 spellen gespeeld blijven worden. Die doe je door ze via een externe schijf te koppelen. Zo ga je ook op je nieuwe console verder waar je met je games gebleven was.

3D Audio

Naast de snelheid en de interne factoren is er ook aandacht besteed aan de audio. De bedoeling is dat er op de PlayStation 5 sprake is van een betere geluidsbeleving dan ooit tevoren. Elk geluid in een spel kan nu een aparte dimensie krijgen. Hoe dit precies vormgegeven wordt blijft nog een beetje in het midden, maar dat de geluidsbeleving optimaal gaat zijn, daar kunnen we wel van uit gaan.

Prijs en releasedatum van PS5

Inmiddels is de prijs en releasedatum van de Playstation 5 ook bekend gemaakt door Sony. De prijs valt mee en vanaf 19 november kun je de nieuwe gameconsole bemachtigen.