PlayStation liefhebbers opgelet! De prijs en releasedatum van de Playstation 5 zijn bekend gemaakt. We kunnen je verklappen, de prijs is best gunstig en hij komt sneller dan je denkt.

PS5 release en prijs

Sony heeft gisteren de prijs en de officiële releasedatum van de langverwachte Next-Gen console losgelaten. Ook zijn er al een aantal games onthuld die je vanaf dag 1 kunt spelen. Op 12 november is de PlayStation 5 te koop in de Verenigde-Staten, Canada, Mexico, Oceanië en in delen van Azië. De rest van de wereld, waaronder Europa en het Midden-oosten moeten een weekje langer wachten op de ‘global reveal’. Op 19 november kun jij jouw PlayStation 5 bemachtigen. Dat is nog 63 nachten om precies te zijn. Begin maar met aftellen!

playstation 5

Verschillende varianten van de PlayStation 5

De Playstation 5 komt in 2 varianten, ééntje met schijfstation en de ander volledig digitaal. Dit scheelt ook in de prijs. De digitale console, dus zonder schijfstation, gaat 399 euro kosten. De ander met schijfstation, waar je dus wel de games daadwerkelijk in kan doen, kost 499 euro. Dit is een verandering ten opzichte van de PlayStation 4. Die even duur was als de PlayStation 5 mét schijfstation. Je kunt de console dus tegen een redelijk gunstige prijs kopen. De nieuwe console is overigens nu al te pre-orderen via geselecteerde retailers.

PS5 games

Er zijn ook al games beschikbaar voor de PlayStation 5. De onderstaande spellen kun je al meteen vanaf de release aanschaffen. Geloof ons, er is al genoeg te spelen.

  • Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom)
  • Final Fantasy XVI (Square Enix)
  • Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios and ScottGames)
  • Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games)
  • A new God of War title (Santa Monica Studio)

Ook Spider Man: Miles Morales, Call of Duty Black Ops: Cold war en Demon’s Souls zijn al meteen te spelen. Genoeg topgames om naar uit te kijken! De prijzen van de games gaan liggen tussen de 50 en 70 euro, hetzelfde dus als de huidige spellen van de Playstation 5.

Er is meer goed nieuws, wanneer je de PlayStation 4 versies van deze spellen eerst wil aanschaffen, dan kun je ze alsnog kostenloos overzetten naar de Playstation 5. Ook verschillende spellen die nu al beschikbaar zijn op de PS4 kun je alsnog overzetten naar de Next-Gen console. Denk hierbij aan Fifa 21 of NBA 2k21. Dat is heel fijn voor mensen die nog even willen wachten met het aanschaffen van de Playstation 5.

playstation 5

Attributen van de PS5

De volgende attributen zijn ook beschikbaar bij de aankoop van een nieuwe PlayStation 5.

  • DualSense™ Wireless Controller – €69.99
  • PULSE 3D™ wireless headset met 3D audio-support en noise-cancelling optie –  €99.99
  • HD Camera met een 1080P lens om jezelf optimaal op te nemen tijdens het gamen – €59.99
  • Media afstandsbedienig – €29.99
  • DualSense™ oplaadstation – voor het opladen van twee controllers tegelijk – €29.99

Genoeg om naar uit te kijken, wij tellen de dagen al af en we houden jullie natuurlijk op de hoogte van al het verdere nieuws over de Playstation 5.