Voor minder dan 1.000 euro kun je een übergoede tv kopen: groot scherm, hoge resolutie en smart-functionaliteiten inbegrepen. Wat zou een televisie van bijna zeventig keer die prijs dan nog voor meerwaarde hebben? Nou. voor de rijke gamers onder ons zou dit de perfecte kijkervaring zijn, aldus Sony. Wij zijn benieuwd naar Sony’s 8K televisie, zeker omdat deze compatibel moet zijn met de PlayStation 5 die er ook nog aankomt.

Sony’s 8K televisie

Een paar dingen maken deze tv zo bijzonder. De XBR-98Z9G heeft een reusachtig scherm van wel 2.5 meter breed, een stuk groter dan zijn kleine broertje (XBR-85Z9G) van 2.15 meter breed. Al kost zijn ‘kleine’ broertje slechts 13.000 dollar, oftewel 57.000 minder dan de big daddy. Een groot scherm heeft natuurlijk een groot aantal pixels nodig, vandaar dat Sony hoog inzet met een resolutie van 8k. Ter vergelijking: 8K staat gelijk aan een foto van 33 megapixel, terwijl HD-formaat (720p) nog net niet de 1 megapixel aantikt.

Sony is bezig met een slimme tactiek, ze hebben onlangs al verteld dat de PlayStation 5 8K af kan spelen. Enkele weken later complimenteren ze dit nieuws door tv’s bekend te maken die daar gebruik van kunnen maken. Zo maak je je fans helemaal hyped voor die technologie natuurlijk.

Sony’s 8K TV kopen

Ben jij net als ons ook geïnteresseerd in het kopen van Sony’s 8K TV, maar heb jij wel het geld ervoor? Dan hebben goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat hij niet in de Nederlandse winkels komt te liggen. Maar we hebben het goede nieuws voor het laatst bewaard: hij valt wel te bestellen op Amazon.

Sony's 8k tv

Voor degenen die geen behoefte hebben aan deze nieuwe technologie, of simpelweg geen fortuin op de bank hebben liggen: niet getreurd. 4K is nog steeds vrij modern en het verschil is voor veel mensen nauwelijks te merken. Sony heeft nog genoeg 4K televies in de aanbieding, op de site van Sony staat daarvan een mooi overzicht. Of anders moet je gewoon onze wekelijkse wannahaves in de gaten houden!