Een goede televisie is essentieel voor kijkplezier en ontspanning. De ontwikkelingen gaan zo razend snel dat er praktisch geen ‘slechte’ televisies meer worden gemaakt. Toch zijn er een aantal zaken die ervoor zorgen dat je tv écht next-level is. Welke zaken dat zijn, dat weet Samsung ons haarfijn uit te leggen. Het merk heeft namelijk een televisie gemaakt die alle andere creaties moet doen verbleken: de Samsung QLED 8K tv. Een creatie van ongekend niveau. Een innovatie die het veelzijdig gebruik van onze televisie – series kijken, foto’s bekijken, docu’s en films afspelen – daadwerkelijk goed tot z’n recht moet laten komen.

Advertisement

Deze grote verscheidenheid aan content die de revue passeert wordt niet altijd op de meest optimale wijze weergegeven op onze televisies. Vaak is het niet alleen afhankelijk van de prestaties je tv kan leveren, maar speelt ook de bron een grote factor in de kwaliteit van de weergave. Een streamingdienst, een cloud – noem het maar op, allen kunnen ze een exact dezelfde video op andere wijze weergeven. Deze 8K tv van Samsung heeft daar een oplossing voor gevonden: het beeld upscalen. Deze functie zorgt ervoor dat de tv de best mogelijke versie (op dat moment op de markt) van het weer te geven beeld laat zien. Er zit echter wel een verschil tussen de bron die de televisie moet verwerken. Bij een video in SD of Full HD kwaliteit zie je met name meer scherpte, waarbij de 4K UHD beelden vooral meer diepte krijgen.

Samsung QLED 8K Gewoonvoorhem

Wat is Samsung QLED 8K?

Leuk en aardig allemaal, maar wat is 8K nu eigenlijk? 8K resolutie heeft 16x meer pixels dan Full HD en 4x meer dan 4K Ultra HD. Met meer dan 33 miljoen pixels levert de QLED 8K Q900R haarscherpe details, zelfs in super grote schermformaten. Met behulp van machine learning en artificial intelligence, zorgt AI Upscaling ervoor dat de kwaliteit van de content die jij wilt ervaren aanzienlijk wordt verhoogd. Wedden dat je de stofdeeltjes kunt tellen op de broek van Thomas Shelby? Of het publiek van jouw favoriete wedstrijd kunt horen joelen alsof je er zelf bij bent? Wedden?

Samsung QLED 8K Gewoonvoorhem

Nee vooruit, alle gekheid op een stokje, met deze beeld- en geluidkwaliteit is het werkelijk genieten om te ‘bingen’. Je favoriete film of serie kijken in de best mogelijke kwaliteit beschikbaar – dat willen we allemaal wel toch? Met deze QLED 8K tv van Samsung wordt dat dus gerealiseerd. Bovendien zorgt de QLED-techniek ervoor dat alle kleuren op de meest realistische en levendige wijze op het scherm terechtkomen. Daar stopt het niet, want de televisie optimaliseert geluid voor iedere scène, past de helderheid aan de omgeving van de kamer aan en past de content aanbevelingen aan op jouw persoonlijke voorkeur.

Waarom jij deze tv gewoon moet bestellen bij de Kerstman

Het is natuurlijk lastig voor producenten om een televisie te ontwikkelen die voortdurend gericht is op innovatie en verbetering. Logischerwijs worden er achter de schermen flinke stappen gemaakt, maar de ontwikkeling van de televisie kent niet meer dergelijke grote stappen als het switchen van beeldbuis naar flatscreen bijvoorbeeld.

Samsung QLED 8K Gewoonvoorhem

Toch weet Samsung met het realiseren van deze televisie een nieuwe standaard te zetten binnen de industrie. Eentje waarin beeldkwaliteit niet langer ‘iets scherper’ is, maar juist de weg plaveit voor filmmakers, cameramensen en alle andere betrekkingen binnen de media. Met deze Samsung televisie wordt duidelijk gemaakt wat de nieuwe benchmark moet zijn. Genieten van haarscherp beeld en de best mogelijke kleuren – in 85, 75 of 65 inch. 

Of het nu gaat om potjes FIFA, lange, regenachtige dagen Netflix of gewoon een goede film; de Samsung QLED 8K Q900R vergroot je dagelijks leefcomfort. Maar omdat je het zelf moet ervaren adviseren wij je om ‘m eens te bekijken.

Advertisement

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door
Samsung