Nadat half Nederland met verbazing kennis had genomen van een nieuw illegaal snelheidsrecord op de motor, is het duidelijk dat er een gevaarlijke trend aan het ontstaan is. Deze keer gaat het niet om een zeer onverantwoordelijk motorrijder die een nieuw record vestigt. Ditmaal is het een bestuurder van een Ferrari 488. Hij slaagde er in om met een snelheid van 262 km/u door Frankrijk te racen.

Ferrari 488: met 262 km/u over de boulevard

Voor de goede orde: het gaat hier niet om een professionele coureur die een poging deed om een snelheidsrecord te vestigen. De beste man werd door de Franse politie staande gehouden nadat hij in Cannes de straten letterlijk onveilig had gemaakt door zijn idiote rijgedrag. Nu hebben we absoluut niks tegen supercars want, we worden nog steeds wild van mooi ontworpen bolides die zijn gebouwd om er ook echt hard mee te kunnen rijden. Het wordt echter een heel ander verhaal als de bezitter van zo’n fijne vierwieler alle verkeersregels aan de laars lapt en zichzelf nomineert voor de titel ‘verkeershufter van het jaar’.

Ferrari

 

Verkeersovertreding in Ferrari 488

Laten we eerlijk zijn, een snelheid van 50 km/u is natuurlijk niks, behalve in de bebouwde kom. Er is namelijk een goede reden voor: het houdt de stad veilig voor zowel de automobilist als de inwoner. Dat een Ferrari 488 dan ook niet echt het type stadsauto is, moge duidelijke zijn. Iemand dacht daar toch echt anders over. De bestuurder in kwestie, een in België woonachtige rijke Fransman, presteerde het om op hoge snelheid in Cannes over de boulevards te rijden. Stoptekens van de politie werden massaal genegeerd. Het leek erop dat hij dacht dat de verkeersregels niet voor hem zouden gelden, mooi niet dus. Het is maar goed dat de verkeersboetes in 2020 al flink omhoog zijn gegaan, maar met enkel een boete komt hij er niet mee weg.

Blokkade maakt einde aan wilde rit door Cannes

De Franse politie vond het mooi geweest kon met heel veel moeite de wagen tot stoppen dwingen. Dat leverde de wetsdienaars een flinke verbale tirade op. De in het Franse Lille geboren 37-jarige bestuurder was totaal niet gediend van de actie van de politie. Hij liet dat dan ook duidelijk blijken. Het weigeren van een alcoholtest was voor de agenten reden genoeg om de man te arresteren. Mogelijk zal de man in de cel nog een andere woedeaanval hebben gekregen: zijn auto werd namelijk in beslag genomen.

Uit de gegevens van de boordcomputer bleek dat de bestuurder in de drie uur voorafgaand aan de idiote rit, een snelheid van 262 km/u had bereikt. De vraag is of dat op de openbare weg is gebeurd of niet. Gezien de voortvarende aanpak van de Franse justitie zal men dat zeker gaan achterhalen. Voorlopig kan deze verkeershufter in ieder geval niet meer over zijn Ferrari beschikken. Al met al kunnen we wel concluderen dat deze man met zijn actie best in het rijtje mag van meest idiote verkeersovertredingen in Europa.