De meesten van ons zullen wel een keer een paarse envelop op de deurmat hebben horen vallen. Geflitst binnen de bebouwde kom, of net iets te enthousiast de trajectcontrole erdoorheen gejast we hebben allemaal wel eens iets af moeten staan aan het CJIB. Maar, het kan altijd erger. Het Duitse blad Focus maakte een overzicht van de 8 meest bizarre snelheidsovertredingen in Europa.

Snelheidsovertredingen

Met de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u zijn we gedwongen wat bewuster te worden van onze snelheidsmeter. Al denkt niet iedereen er zo over, als we deze 8 snelheidsovertredingen even op een rij zetten. Wat de reden voor de vaart was weten we niet, maar de snelheid heeft ze in ieder geval een plek in deze top 8 Europese overtredingen gebracht.

snelheidsovertredingen

We trappen af op de Autobahn

Op de achtste plek van deze snelheidsovertredingen vinden we een Duitse bestuurder op de Autobahn. Bij autobahn denken we natuurlijk meteen aan plankgas zonder maximumsnelheid, maar dit is lang niet op alle stukken het geval. Deze beginnend bestuurder besloot zijn snelle Audi A3 even te testen en knalde met 240 km/u over de snelweg rondom Berlijn, zo’n 180 km/u te snel. Resultaat: vier strafpunten op zijn rijbewijs en een rijverbod.

Nederlandse motormaniak

Op nummer zeven vinden we een Nederlander die op zijn Kawasaki de 290 km/u aantikte op een 80-stuk. Pittige snelheidsovertreding die in volle glorie op YouTube te zien was. Is dan ook een wonder dat de beste bestuurder uiteindelijk nooit gepakt is.

Spaans temperament

Op de zesde plek een Spanjaard in zijn Porsche die even 297 km/u knalde waar 120 was toegestaan. De snelheidsovertreding maakte dat hij ene jaar kon liften: zijn rijbewijs was hij kwijt.

Poolse Porsche

Nog een snelheidsovertreding in een Porsche, maar op deze vijfde plek door een Poolse bestuurder.  Wat je mag aftikken voor 300 km/u rijden waar 120 is toegestaan? In dit geval een boete van 1170 euro. Ohja, en je rijbewijs ben je kwijt.

snelheidsovertredingen

Plankgas, op z’n Brits

Op plek vijf in deze lijst met snelheidsovertredingen een Brit die in zijn extreem snelle Nissan GTR werd gepakt met een snelheid van maar liefst 309 km/u. 209 km/u te hard leverde hem een gevangenisstraf op van 28 maanden en een rijverbod van 10 jaar.

Audi trapt top 3 af

Aangekomen bij de top drie van snelheidsovertredingen. Op de derde plek staat een bestuurder van een Audi RS4 die meedeed aan een illegale straatrace. Hij reed 310 waar 110 was toegestaan en belandde dankzij een YouTube-video in de cel.

Italiaans racekanon op twee

Op plek twee een Italiaan die zijn Porsche 911 even besloot uit te laten. Hij tikte de 311 km/u aan waar 130 was toegestaan. Of het aan zijn Italiaanse smoothness heeft gelegen of dat hij gewoon mazzel had weten we niet, maar hij is niet in de cel beland. Wel mocht hij 10 strafpunten op zijn rijbewijs bijtekenen.

Bentley op nummer één

Dan de nummer één van deze lijst aan snelheidsovertredingen. In zijn Bentley Continental GT knalde een man met 324 km/u over de snelweg, wat meer dan 200 km/u te snel is. Ironisch genoeg deed hij dit in Zwitserland, een land dat er bekend om staat niet veel sympathie te hebben oor hardrijders. De man belandde voor een half jaar in de gevangenis en mocht zijn Bentley inleveren.