Tijdens Pebble Beach Automotive Week in Monterey (Californië) worden jaarlijks ’s werelds dikste auto’s gepresenteerd. Behalve ontwikkelingen op elektrisch gebied, zoals deze Audi PB18 e-tron, komt er ook V8 geweld voorbij. Het Pebble Beach Concours d’Elegance is namelijk voor veel autofabrikanten de uitgelezen kans om autoliefhebbers het neusje van de zalm te laten zien. Dit geld natuurlijk ook voor Ferrari, wat van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt door een heuse Ferrari 488 Pista Spider te presenteren.

Ferrari 488 Pista Spider

In 2015 maakte de 458 Italia zijn intrede in de autowereld. Een fraaie bolide die enige tijd later zijn opvolger kende in de vorm van de 488 Pista. Deze verbeterde versie viel direct in de smaak en daarom is het geen gekke stap om de auto nu ook zonder dak terug te laten keren.

Ferrari 488 Pista Spider

Zonder twijfel een van de fijnere Italiaanse sportwagens – en dat betreft zeker niet alleen de buitenkant. De Ferrari 488 Pista Spider is namelijk voorzien van de sterkste V8 die ooit in een Ferrari gelegen heeft. De 3,9-liter biturbo V8 is goed voor maar liefst 720 pk #braaaaaawb. Deze krachtbron werd recentelijk trouwens voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste motor, dit gebeurde tijdens International Engine of the Year. Leuk feitje: deze V8 is een doorontwikkeling van de V8 die in de 488 Challenge te vinden is. Uiteindelijk resulteert dit in het feit dat de Pista Spider in 2,85 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u schiet.

Klein minpuntje is het feit dat deze rappe jongen pas eind deze zomer onthuld wordt. Cruisen met een cabrio in het Nederlandse najaar is simpelweg geen optie, dus dan zul je een hele poos moeten wachten.

Ferrari 488 Pista Spider gewoonvorohem ferrari-488-pista-spider-2 ferrari-488-pista-spider-gewoonvoorhem ferrari-488-pista-spider-7 Ferrari 488 Pista Spider 4

Bron: MAN MAN