Laat de naam Zlatan Ibrahimovic vallen en bijna iedereen weet over wie je het hebt, zelfs je lieftallige anti-voetbal moeder heeft wel een indicatie. De Zweed is niet alleen een enorm getalenteerde voetballer, hij staat ook bekend om zijn bijzondere – wat zelfingenomen -uitspraken. Of hij zijn verbale kwaliteiten ook heeft gebruikt om af te dingen op de prijs van de supercars die hij bezit is niet bekend, maar wel weten we dat hij een duidelijke voorliefde heeft voor prijzige vierwielers. Dit zijn de supercars van the one and only Zlatan.

Alle supercars van Zlatan Ibrahimovic

Het is bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: voetballers en dikke auto’s. We zien het vaak genoeg, succesvolle voetballers in wagens waar je als gewone sterveling alleen maar van kunt dromen. Maar kijken en dromen kan altijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

Zlatan Ibrahimovic is in dat opzicht geen uitzondering. Eerlijk gezegd is het natuurlijk ook niet echt moeilijk om dergelijke wagens aan te schaffen als je jaarlijks enkele miljoenen krijgt bijgeschreven op je rekening. Toch is het verhaal van Zlatan nét even anders. Hij heeft ondertussen zoveel wagens dat menig miljonair er ziekelijk jaloers van wordt. Dit zijn alle supercars van Zlatan Ibrahimovic.

Snelheid en exclusiviteit

Als het gaat om supercars, heeft Zlatan zo zijn voorkeuren. Zo moet een wagen vooral snel en exclusief zijn. Logisch, want hij gaat het natuurlijk niet plezant vinden als een van zijn medespelers in exact dezelfde wagen zou komen aanrijden. Op het moment dat de Porsche 918 Spyder werd geïntroduceerd was hij er als de kippen bij. In die tijd speelde hij nog bij het Franse Paris Saint-Germain. In Parijs zag men de Zweed dan ook regelmatig in zijn matzwarte Porsche, compleet met gifgroene remklauwen. Over opvallen gesproken! Dat is dan wel een bijzonder snelle wagen, maar al snel zou blijken dat de Porsche enkel een opstapje was naar een veel uitgebreidere collectie supercars. Afgelopen oktober trakteerde hij zichzelf nog op een übervette Porche Targa. Momenteel speelt hij – weer – in de Serie A bij AC Milan. En aan aantal dagen terug speculeerde hij naar een mogelijk terugkeer naar het Zweedse nationale elftal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

Privacy

Voetballers maken het geven van een complete inventarisatie is vaak vrij lastig. Men is gesteld op de privacy en dus blijven de garagedeuren vaak hermetisch afgesloten. Op zich is dat niet zo’n probleem, in de loop der jaren is Zlatan vaak genoeg gespot met een prachtige auto en dus kunnen we je wel een leuke opsomming geven wat hetgeen hij naar verwachting bezit. Naast de Porsche is dat in ieder geval ook een knalgele Ferrari, maar er is meer:

Ferrari LaFerrari (1.8 miljoen euro)
Porsche 918 Spyder (780.450 euro)
Lamborghini Gallardo (178.000 euro)
Ferrari Monza SP2 (1.6 miljoen euro)
Ferrari Enzo  (700.000 euro)
Volvo XC90 (82.675 euro)
Maserati GranTurismo  (212.868 euro)
Audi S8  (155.000 euro)
Volvo C30  (23.950 euro)
Porsche Targa (186.000 euro)

De prijzen zijn nog zonder eventuele extra’s en bij een man als Zlatan kunnen we er dus wel vanuit gaan dat er nog behoorlijk wat kosten bijgekomen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

Eens een Zweed, altijd een Zweed

Wie goed oplet zal zijn dat er een paar opvallende wagens tussen de supercars van Zlatan Ibrahimovic staan. Voor de verandering is dat geen opvallend exemplaar, maar gewoon hele alledaagse modellen als Volvo C30 en de XC90. Op hij die wagens ook echt zelf heeft betaald is overigens wel de vraag. Gezien zijn regelmatige optredens in de commercials voor Volvo, staan we er niet raar van te kijken als die wagens relatiegeschenken zijn.