Laat de naam Zlatan Ibrahimovic vallen en bijna iedereen weet over wie je het hebt. De Zweed is niet alleen een enorm getalenteerde voetballer, hij staat ook bekend om zijn bijzondere uitspraken. Of hij zijn verbale kwaliteiten ook heeft gebruikt om af te dingen op de prijs van de supercars die hij bezit is niet bekend, maar wel weten we dat hij een duidelijke voorliefde heeft op bijna onbetaalbare vierwielers. Dit zijn de supercars van Zlatan Ibrahimovic.

Alle supercars van Zlatan Ibrahimovic

Het is bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: voetballers en auto’s. We zien ze vaak genoeg: succesvolle voetballers in wagens waar je als gewone sterveling alleen maar van kunt dromen.

View this post on Instagram

All the way up @lagalaxy

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Zlatan Ibrahimovic is in dat opzicht geen uitzondering. Eerlijk gezegd is het natuurlijk ook niet echt moeilijk om dergelijke wagens aan te schaffen als je jaarlijks enkele miljoenen krijgt bijgeschreven aan salaris. Toch is het verhaal van Zlatan net even anders. Hij heeft ondertussen zoveel wagens dat menig miljonair er ziekelijk jaloers van wordt. Dit zijn alle supercars van Zlatan Ibrahimovic.

Snelheid en exclusiviteit

Als het gaat om supercars dan heeft Zlatan zo zijn voorkeuren. Zo moet een wagen vooral snel en exclusief zijn. Logisch, hij gaat het niet grappig vinden als een van zijn medespelers in exact dezelfde wagen zou komen aanrijden.

View this post on Instagram

Happy Birthday to Zlatan

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Een van de eerste supercars van Zlatan Ibrahimovic was dan ook  de Porsche 918 Spyder. Zlatan speelde destijds nog bij het Franse Paris Saint-Germain. In Parijs zag men de Zweed dan ook regelmatig in zijn matzwarte Porsche, compleet met gifgroene remklauwen. Over opvallen gesproken! Das is dan wel een bijzonder snelle wagen, maar al snel zou blijken dat de Porsche enkel een opstapje was naar een veel uitgebreidere collectie supercars.

Privacy

Voetballers maken het geven van een complete inventarisatie is vaak vrij lastig. Men is gesteld op de privacy en dus blijven de garagedeuren vaak hermetisch afgesloten. Op zich is dat niet zo’n probleem, in de loop der jaren is Zlatan vaak genoeg gespot met een prachtige auto en dus kunnen we je wel een leuke opsomming geven wat hetgeen hij naar verwachting bezit. Naast de Porsche is dat in ieder geval ook een knalgele Ferrari, maar er is meer:

Ferrari LaFerrari (1.8 miljoen euro)
Porsche 918 Spyder (780.450 euro)

 

Lamborghini Gallardo (178.000 euro)
Ferrari Monza SP2 (1.6 miljoen euro)

 

Ferrari Enzo  (700.000 euro)
Volvo XC90 (82.675 euro)
Maserati GranTurismo  (212.868 euro)
Audi S8  (155.000 euro)
Volvo C30  (23.950 euro)

De prijzen zijn nog zonder eventuele extra’s en bij een man als Zlatan kunnen we er dus wel vanuit gaan dat er nog wat kosten bijgekomen zijn.

Gesponsord door Volvo?

Wie goed oplet zal zijn dat er een hele opvallende wagen tussen de supercars van Zlatan Ibrahimovic staan. Voor de verandering is dat geen opvallend exemplaar, maar een hele saaie Volvo C30 en een XC90. Op hij die wagens ook echt zelf heeft betaald is overigens wel de vraag. Gezien zijn optredens in de commercials voor Volvo, staan we er niet raar van te kijken als die wagens juist relatiegeschenken zijn.

Of hij er vaak gebruik van zal maken weten we niet en eerlijk gezegd lijkt het ons ook onvoorstelbaar. Als je immers kunt kiezen uit een Ferrari, een Lamborghini of een Volvo, dan is de keuze snel gemaakt.