Wie dacht dat je zeer machtig moest zijn om een exclusieve privé tour door het Louvre te krijgen, heeft het bij het verkeerde eind. We moeten er dan wel meteen bij vermelden dat je net zoals hen betaald zal moet worden. Niks komt zonder prijskaartje.

Privé tour Louvre

Het Louvre staat natuurlijk bekend als dé enige echte thuisbasis van de Mona Lisa. Het is tevens ’s werelds allergrootste kunstmuseum dat in Parijs gelegen is. De locatie is van oorsprong een middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Later maakte de Franse koning Karel V het kasteel tot zijn koninklijk paleis. Hij was een kunstliefhebber en gaf daarom het Louvre alvast zijn toekomstige functie en bracht zijn bibliotheek aan. Een plek dat vol staat met historie, passie en artistieke kunstwerken biedt jou nu de mogelijkheid om een zeer exclusieve privé tour te nemen.

Zeer exclusieve privé tour Louvre Mona Lisa Gewoonvoorhem

De tour

De tour begint met een ritje in een Tesla vanuit je hotel naar de glazen piramide van I.M. Pei. Vanaf dat moment begint de privé tour door Louvre. Je wordt na sluitingstijd eerst begeleid – zonder last te hebben van toeristen met een Nikon – door de middeleeuwse sectie. Gedurende de volgende 90 minuten neemt een historicus je mee en drie andere gasten door hoogtepunten zoals de Winged Victory of Samothrace en de Venus de Milo. Zodra de tour is afgelopen wordt je naar de brug Pont des Arts gebracht, waar je zal vertrekken op een privéboot die uitmondt in de rivier de Seine.

Zeer exclusieve privé tour Louvre de seine 1 Gewoonvoorhem

Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan deze Beyoncé en Jay-Z tour. Een prijskaartje van een niet al te misselijke 30.000 euro voor maximaal 4 personen. Vergeleken met de reguliere kaartprijs van 15 euro is dat wel een degelijk verschil, maarja als jij het geld hebt is dit natuurlijk wel een waanzinnige beleving!