Bijna elke jongen heeft ze wel gehad, de zeer bekende Pokémon-kaarten. Op iedere hoek van de straat waren ze wel te koop en ze waren ‘hot’ om te ruilen op het schoolplein. Nu zijn de verzamelitems niet meer zo populair, maar dat betekent niet dat ze niet flink in waarde zijn gestegen. Hier vind je de 5 duurste Pokémon-kaarten van dit moment.

De duurste Pokémon-kaarten ter wereld

Pokémon kaarten zijn nog steeds te koop, maar ze zijn zeker niet meer zo populair als vroeger. De kans is dan ook zeer groot dat jij je geliefde Pokémon-kaarten allang hebt verkocht. Dat kan best zonde zijn, want sommige Pokémon kaarten hebben een enorme geldwaarde. Er zijn een handjevol kaarten die zelfs voor meer dan 10.000 euro worden verkocht. Hieronder staan de 5 duurste Pokémon kaarten van dit moment. Had jij er één van deze in je collectie? Dan moet je jezelf toch nog eens een keer achter de oren krabben of je hem niet liever inwisselt. Wát een prijzen.

5. 2005 EX Deoxys #107 Rayquaza Gold Star Holo Card PSA 10 Gem

Goed, die kaarten krijgen natuurlijk allemaal een vrij lastige naam. Maar het gaat hier om de Gold Star Holo Card van de Pokémon Rayquaza. Het is ongetwijfeld één van de zeldzaamste Pokémon’s in het spel zelf en ook de kaart behoort tot de zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ter wereld. De Gold Star Pokémon-kaarten van Rayquaza kunnen een waarde tot wel 19.000 dollar hebben.

Duurste Pokémon-kaarten

4. Numbers 1, 2, 3 Trainer Cards

Niet alleen de Pokémon’s zelf, maar ook de Trainer-kaarten zijn enorm zeldzaam. Waar je vroeger dacht van “Oh, hier heb ik niets aan”, kunnen de kaarten nu goed duizenden euro’s opleveren. Zo zijn de bijna-niet-te-verkrijgen ‘Numbers 1,2,3 Trainer Cards’ wel zo zeldzaam, dat er geen waarde aan te hangen valt. Met een onbepaalde waarde behoren ze wel tot de 5 duurste Pokémon kaarten van dit moment.

Duurste Pokémon-kaarten

3. Magikarp Tamamushi University Promo Card

In het spel is Magikarp één van de meest nutteloze Pokémon’s die er is, dat maakt ‘m misschien wel zo leuk. Als kaart heb je er echter veel meer aan. Deze unieke Magikarp-kaart werd in 1998 uitgedeeld tijdens een conferentie op de Tamamushi University. Deze leerlingen hebben wel heel veel geluk. De kaart is nu namelijk rond de 27.000 dollar waard. Dat maakt ‘m één van de duurste Pokémon kaarten die er zijn.

Duurste Pokémon-kaarten

2. First Edition Shadowless Holographic Charizard

Als we eerlijk zijn, ziet deze Pokémon-kaart er ook wel heel vet uit. Het is een unieke Pokémon-kaart omdat deze kaart de schaduw mist aan de rechterkant van de afbeelding. Dit was een fout die binnen korte tijd weer verholpen was, dat maakt de kaarten echter extra zeldzaam en duur. Zo duur zelfs dat-ie met een waarde tot 50.000 dollar verkocht kan worden. Een ongekende prijs voor de één na duurste Pokémon kaart ter wereld.

Duurste Pokémon-kaarten

1. Pikachu Illustrator Cards

Het kan ook niet anders dan dat Pikachu, hét boegbeeld van Pokémon, de duurste Pokémon-kaart ter wereld is. Deze unieke kaarten zijn ooit weggegeven aan de winnaars van de ‘CoroCoro Comic Illustration Contest’ in 1998. Er zijn er dus maar een handjevol van te verkrijgen. Omdat het wel degelijk echte Pokémon-kaarten zijn, zijn ze super-gewild en uiterst zeldzaam. Deze kaarten hebben een minimale waarde van 50.000 dollar en de duurste Pokémon kaart ter wereld werd vorig jaar verkocht voor een ongekende 233.000 dollar… je moet het er maar voor over hebben.

Duurste Pokémon-kaarten