Pokémon is waarschijnlijk op de één of andere manier verbonden met je jeugd. Op tv was de serie te zien. De anime en films waren één van de succesvolste films gebaseerd op games. Ook Pokémon-kaarten waren lange tijd een grote rage. Liefhebbers van de kaarten vind je nog steeds in grote getallen. Sommige mensen zijn er zelfs nog zo met verbonden dat ze groot geld hebben overhebben voor een paar speciale kaarten.

Oude set Pokémon-kaarten blijkt goudmijn

Een paar oude kaarten die je vervolgens voor groot geld kan laten veilen? Dat lijkt ons allemaal wel wat. De gelukkige is Nigel Brookes, een vader uit het plaatsje Sutton Coldfield. In 1999 kreeg hij een map vol met Pokémon-kaarten van zijn moeder cadeau. Dit deed ze omdat Nigel daarvoor zijn jongere broertje had geholpen. Die zou door andere kinderen worden opgelicht. Nigel stak er een stokje voor. Die heldendaad moest volgens zijn moeder worden beloond. Dat Nigel jaren later déze beloning zou krijgen, had ze waarschijnlijk niet verwacht.

In perfecte staat

De map met Pokémon-kaarten gaat al meer dan 20 jaar mee in de familie. De grote waarde van de kaarten is waarschijnlijk te wijden aan het feit dat ze én zo oud zijn, én in perfecte staat en ook nog eens behoren tot de eerste editie. Dit is alles is goed voor maar liefst 35.000 pond. Omgerekend komt dat neer op zo’n €27.000 euro.

pokémon kaarten

Moeilijke afweging: Pokémon-kaarten houden of weg doen?

Aan de ene kant is het verwonderlijk dat Nigel de kaarten verkoopt. Wellicht worden ze over een paar jaar wel nóg meer waard. Zelf wil hij echter met het geld leuke dingen kopen voor zijn kinderen. Bovendien was hij bang dat als de kaarten iets zou overkomen, ze meteen minder waard zouden zijn. Al met al dus een goede keuze. Van de opbrengst kan hij bovendien leuke aankopen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van die sterk afgeprijsde Amazon Macbook?

Fotografie: LADbible