Zeker in deze tijden van corona-maatregelen kijken we veel films en gamen we vaak. Daarom is het fijn om te weten dat er gratis PlayStation Plus games van mei te spelen zijn en er genoeg Netflix aanbod bestaat. Er zijn ook veel films gebaseerd op games. Voor liefhebbers van de spellen is het vaak leuk om het spel dat ze zoveel uren hebben versleten op het witte doek te zien. Mensen die de film zien zonder het spel te hebben gespeeld, kunnen aangenaam worden verrast door het plot.

Deze films gebaseerd op games zijn mega sterk

Als we denken aan films of series die oorspronkelijk games waren, zul je wellicht denken aan voorbeelden zoals Pokémon en Sonic. In deze drie films gebaseerd op games draait het echter om echte acteurs. Waar de ene film vooral nostalgie zal oproepen, is de ander juist recenter dan ooit. Dit zijn drie voorbeelden.

The Witcher

Deze serie, met Henry Cavill in de hoofdrol, is dé succesvolle Netflix verrassingen van het moment. The Witcher is gebaseerd op een boekenreeks, waar eerst games van zijn gemaakt. Bij het tot stand komen van de serie is er overduidelijk gekeken naar de games. Het verhaal gaat over de ‘witcher’ Geralt. Als buitenbeen in een maatschappij vol vreemde wezens, trotseert hij met zijn bovennatuurlijke krachten bloeddorstige monsters. Dan komt hij in aanraking met een mysterieuze prinses, wiens leven in gevaar is. Dit kan zomaar één van de films gebaseerd op games zijn waar we nog veel over gaan horen.

Prince of Persia: The Sands of Time

Jake Gyllenhaal speelt de hoofdrol in deze game verfilming. Hij speelt een prins die in bezit raakt van een mysterieuze dolk. Door deze dolk is hij in staat om de tijd steeds een minuut terug te spoelen. De prins heeft de dolk hard nodig wanneer hij wordt beschuldigd van de moord op de koning. Ondanks het één van de films gebaseerd op games is die qua verhaallijn erg verschilt met het origineel, is het toch een aanrader voor alle fans van de game. De film kan op IMDb rekenen op een 6.6 als gemiddeld cijfer.

Silent Hill

Silent Hill is duidelijk de meest griezelige van deze drie films gebaseerd op games. Waar de eerste twee meer fantasy films waren, is dit toch echt regelrechte horror. Fans zullen veel gelijkenissen zien tussen de games en de film: van de locaties tot de bloeddorstige wezens. Het plot gaat over een moeder wiens jonge dochtertje altijd droomt over een mysterieuze plaats: Silent Hill. Wanneer ze naar deze plek toegaan en haar dochter verdwijnt, zal de moeder tot diep in de donkere uithoeken van het dorp moeten doordringen om haar dochter terug te vinden.