Pokémon kaarten wie heeft ze niet gehad? Het doel van de kaarten was wel wat komen te verwateren, aangezien we letterlijk meegingen in de hype ‘gotta catch ‘em all‘ of in dit geval ‘gotta collect ‘em all‘. Het nut van de kaarten was natuurlijk het feit dat je er Pokémon gevechten mee kon houden. Iets wat met Yu-Gi-Oh kaarten wel was gelukt. Toch had niemand durven dromen dat die kaarten van vroeger een prijskaartje zouden kunnen krijgen waar je u tegen zegt.

Setje Pokémon kaarten

We zien wel eens in het nieuws voorbij komen dat een enkele Pokémon kaart of meerdere kaarten een bizar bedrag oplevert. Maar voor dit setje kaarten uit 1999 werd een wel heel bijzonder bedrag opgehaald. Het ging om een setje van de allereerste kaarten. De set bevatte 103 kaarten totaal, maar het pronkstuk was dan toch wel de allereerste Charizard Pokémon kaart.

Setje Pokémon kaarten

Ruim een ton

De hele set kaarten werd verkocht voor zo’n 107.000 dollar. Wat echt een torenhoog bedrag is voor een set Pokémon kaarten die waarschijnlijk zelfs jij nog in huis had kunnen hebben. Helaas, waarschijnlijk baal jij. Want ook wij hebben al die kaarten weggegeven, of zelfs weggegooid. De prijs heeft mede zo hoog kunnen worden dankzij de Charizard-kaart. Deze had namelijk een verkoop waarde van 20.000 dollar. In totaal werden de kaarten dus omgerekend voor 95.381 euro verkocht.

Setje Pokémon kaarten

Veiling

De veiling begon vanaf 25.000 dollar. Die prijs lag al zo hoog vanwege het feit dat de kaarten in perfecte staat waren. Dat zie je dus niet vaak, aangezien van dezelfde kaarten er maar maximaal 50 in perfecte staat worden aangetroffen. Vervolgens waren er 12 biedingen van mensen die gretig genoeg naar de kaarten waren om mee te bieden. Elke kaart werd beoordeeld als GEM MT 10 door de Professional Sports Authenticator (PSA). Dit betekent dat elke kaart de hoogste waardering kreeg.

Check hieronder de kaarten uit 1999:

Bron: Nu.nl