De Fiat Multipla. Iedereen met een beetje smaak voor auto’s krijgt al rilling over de rug bij het horen van de naam. Hij staat bekend als de lelijkste auto ooit gemaakt, maar dit exemplaar is nog unieker. Het is namelijk de snelste Fiat Multipla die geproduceerd is. Althans, dat is de bedoeling. Ze zijn namelijk nog niet klaar en hebben er veel geld voor nodig. Maar wat zal het een gezicht zijn.

De snelste Fiat Multipla ter wereld

Franse jongens van het YouTube-kanaal Vilebrequin hebben online een inzamelingsactie opgezet om geld te sprokkelen. Niet voor een gangbaar goed doel, of iets dergelijks. Nee, om een Fiat Multipla zo hard mogelijk te laten rijden. En ze hebben er al dik een miljoen euro mee opgehaald. Dat ze mensen zo gek hebben gekregen om zóveel geld in hun project te investeren, is te danken aan hun kanaal. Ze hebben 861.000 abonnees en de video waarin ze het aankondigen is dik 1,5 miljoen keer bekeken. Dat heeft ertoe geleid dat in niet meer dan 2 maanden tijd maar liefst 19.701 mensen hebben gedoneerd.

fiat multipla

Wat moet je met dat geld?

Goed, dan heb je dik een miljoen op de bank staan om je Fiat Multipla te pimpen, maar dan moet je wel weten wat je ermee moet doen. Daar lijken ze het antwoord wel op te weten. Ze hebben namelijk al een andere auto gekocht die onderdelen moet doneren voor de motor. Zo komt er waarschijnlijk een V12 motor van een AMG in de Multipla.

fiat multipla

Verder moet de auto zó aerodynamisch worden gemaakt, dat hij een topsnelheid van 500 km/u moet kunnen halen. Dat is het ultieme doel voor de jongens, maar het lijkt veel gevraagd. Ze willen namelijk 1.000 pk in de Fiat Multipla hebben zitten. Dat klinkt als veel, maar de snelste auto ter wereld had daar een kleine 1750 pk voor nodig. Daar moet dus nog wel wat bij. Hopelijk is het geen verspild geld geweest van alle donateurs.