Geen Bugatti of Ferrari, maar een ander onbekend merk beweert de snelste auto ter wereld gemaakt te hebben. Een anonieme tipgever zegt namelijk dat de auto maar liefst een snelheid van 483 kilometer per uur heeft gereden op de tweedaagse recordpoging. Mocht dat echt zo zijn, dan is dit de snelste auto ter wereld.

SSC Tuatara

We hebben het over de SSC Tuatara. Het racemonster heeft een flinke 1750 pk onder de motorkap en zou dus met gemak de 480 km/u kunnen aantikken. Het zijn enkel geruchten, maar er wordt verwacht dat het bedrijf het nieuwe wereldrecord snel naar buiten brengt. In dat geval wordt de SSC Tuatara de opvolger van de Ultimate Aero, wat tussen 2007 en 2010 de snelste auto ter wereld was. Ook SSC en Bugatti haddenen het record meerdere malen in handen. Totdat het Zweedse automerk Koenigsegg met de Agera RS een topsnelheid van maar liefst 457,94 km/u behaalde. Dit zorgde ervoor dat de twee andere autofabrikanten weer druk aan de slag gingen met het produceren van nieuwe, razendsnelle auto’s.

SSC Tuatara

Snelste auto ter wereld

Bugatti waagde vorig jaar een poging en behaalde de snelheid van 490,484 kilometer per uur. Helaas reed deze auto niet in beide richtingen zo hard, wat wel vereist is voor het Guinness Book of Records. Om het record te breken moet de SSC Tuatara dus sneller zijn dan de Koenigsegg. Dan mag het zichzelf¬† ‘snelste auto ter wereld’ noemen. Als we de geruchten moeten geloven, is dat makkelijk gelukt.

Snelste auto ter wereld

“We hebben de geruchten gehoord en laten weten of en wanneer we het record verbroken hebben”, aldus een woordvoerder van SSC. Wat wel zeker is, is dat reizigers afgelopen week vertraging zouden oplopen op de State Route 160 vanwege een ‘speciaal tweedaags filmevenement’. De lokale krant Pahrump Valley Times versterkte de geruchten door te melden dat het hier ging om de recordpoging van de SSC Tuatara. Zeer mysterieus allemaal, het lijkt erop dat er binnenkort daadwerkelijk een nieuwe snelste auto ter wereld wordt bekend gemaakt. Wij wachten in spanning af.

SSC Tuatara