Ooit willen weten wat de snelste auto ter wereld is? Wij gaan het je vertellen. In een verbluffende 1,9 seconde zit je al op de 100 kilometer per uur. Absurd toch? Het beste nieuws is: hij staat nu te koop. Geloof ons, deze auto gaat je niet bekend voor komen.

Aspark Owl

De indrukwekkende sprinttijd is slechts een van de vele unieke kenmerken van de snelste auto ter wereld genaamd Aspark Owl. Deze dikke bak heeft nog 2000 pk en een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Het meest interessant is misschien wel dat deze auto volledig elektrisch is. Een ongekende wagen.

Prijs van de snelste auto ter wereld

Omdat de Aspark Owl volledig elektrisch is valt hij onder de subsidieregeling. Mocht je nou de snelste auto ter wereld willen kopen? Dan moet je het Japanse bedrijf een aanbetaling van 50.000 euro doen. Hierover betaal je door de subsidieregeling niet extra, dat is heel fijn. Wat minder fijn is de overige 2.850.000 euro die je moet betalen en waar je uiteindelijk wél bijtelling over betaalt, klein tegenvallertje.

snelste auto ter wereld

Alles wat je moet weten over de supercar

We zetten alle specificaties van deze snelste auto ter wereld even op een rijtje. De snelste auto ter wereld, Aspark Owl kost een kleine 2,9 miljoen euro maar dan heb je ook wat. Zoals gezegd ben je in een kleine 1,9 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur. De snelheidsmaniak heeft een dikke 2012 pk. Een topsnelheid van maar liefst 400 kilometer per uur en een actieradius van 450 kilometer. Zo een speciale auto zijn we niet heel vaak tegen gekomen.

snelste auto ter wereld

De Aspark Owl bestellen

Dit alles weegt slechts een krappe 1900 kilo. Dat is vrij licht voor een elektrische auto met zo’n vermogen. Dit komt onder andere omdat het bodywork maar 180 kilo weegt. Als laatste is de auto maar 99 centimeter hoog, dat is voor de gemiddelde Nederlander niet hoger dan de romp.

De snelste auto ter wereld wordt binnenkort uitgeleverd aan klanten. Wie de wagen in het echt wil zien, kan volgende week terecht in Engeland op de Salon Prive in Woodstock. Helaas worden er voor nu nog maar 50 exemplaren gemaakt. Wil jij er een bestellen? Dan kan dat hier.

snelste auto ter wereld