We hebben al veel extreem mooie en dure elektrische auto’s voorbij zien komen de afgelopen tijd. De markt voor de e-wagens groeit, en zo ook die van de budget uitvoeringen. Waar je voor de luxe auto’s op stroom tientallen duizenden euro’s neerlegt of misschien zelfs meer, kun je ook steeds meer goedkope vinden. De goedkoopste elektrische auto van Nederland komt er nu aan en het is een herkenbare naam.

De goedkoopste elektrische auto

Het Franse Renault komt met de elektrische versie van de Twingo: de Twingo Electric. Hij moet 20.590 euro gaan kosten en dat is een schijntje voor een elektrische auto. Hiermee kan hij de concurrentie aangaan met de elektrische concurrenten van bijvoorbeeld Volkswagen en Seat. Die hadden al kleine auto’s op stroom op de verkooplijst staan. Maar al die auto’s beginnen wel boven de 22.000 euro. De goedkoopste elektrische auto is voorlopig dus van Renault, die daar nog een tikje onder zit.

goedkoopste elektrische auto

Een echte stadsauto

Dit kleine wagentje is niet de sterkste bak die je kunt vinden op de markt van elektrische auto’s. Hij heeft een vermogen van 82 pk, wat gelijk is aan 60 kW. In de accu’s is ruimte voor 22 kilowattuur, waarmee je zeker 190 km kunt rondrijden. Als je vooral in de stad rijdt, kun je de 270 km zelfs aantikken. De goedkoopste elektrische auto die er is zouden we dan ook vooral aanraden als stadsauto, vanwege zijn formaat, wendbaarheid en kleine accu. Voor de lange afstand kun je beter naar de BMW i4 kijken, die een accu met 80 kWh heeft. Maar daar leg je ook wel een stuk meer voor neer.

Wat krijg je erbij?

Voor die kleine prijs zou je verwachten dat je alleen een simpel wagentje krijgt en verder niks. Maar zelfs de goedkoopste elektrische auto van Nederland komt met een aantal handige functies. Zo is hij uitgerust met luxe interieur, een achteruitrijcamera en een multimediasysteem. Ook kun je een handige app gebruiken die bijvoorbeeld oplaadpunten aangeeft. In de winter is die app nog handiger, omdat je de auto vast de verwarming aan kunt laten zetten als je bijna weg moet. Bij de allergoedkoopste uitvoeringen moet je wel 495 euro bijbetalen voor deze functies, maar dan kom je alsnog niet op een hoog bedrag uit.

goedkoopste elektrische auto