Nu het corona-virus zich verspreid en mensen massaal binnenblijven verandert er veel in de film- en televisiewereld. Een recente ontwikkeling is het feit dat veel actuele bioscoopfilms nu al online te zien zijn. ook de streamingsdiensten haken in op het feit dat men veel thuis zit en zich nogal kan vervelen. Het Nederlandse Cinetree is één van deze streamingsdiensten.

Cinetree biedt de alternatieve film aan

Verwacht geen vette Vin Diesel actiefilms of de nieuwste Quentin Tarantino op Cinetree. Het platform is namelijk bedoeld voor de films die niet altijd het grote podium kunnen vinden. Tegelijkertijd zijn deze films vaak mooi, meeslepend en inspirerend, zo is op de website van Cinetree te vinden. Via het platform krijgen deze (korte) films en documentaires toch de aandacht die ze verdienen. Nu dus al helemaal, want het platform is tijdelijk gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen. Actrice Hanna Verboom staat aan het roer van het concept. We kennen de wonderschone blondine onder andere van Feuten, al is ze inmiddels alweer een tijd gestopt als actrice.

Groot aantal categorieën

Het aanbod op Cinetree is groot maar totaal niet te vergelijken met dat van Netflix of Disney+. Tegelijkertijd zijn er wel verschillende categorieën te vinden op het streamingplatform. Zo vind je er spannende films. documentaires, korte films van slechts een paar minuten, Nederlandse films en films die prestigieuze prijzen binnensleepten.

Cinetree

Gratis gebruik maken

De films en documentaires kijk je op een gemakkelijke manier. Ga hiervoor naar de website van Cinetree en maak gebruik van ‘samenthuis’ als actiecode. Het abonnement dat je vervolgens afsluit is geldig tot en met 6 april en loopt automatisch af. Met de maatschappelijke, klassieke en actuele content op het platform kom jij je quarantaine-weken wel door. Al kan je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een avondje The Big Bang Theory, of één van de filmmarathons die je binnen 24 uur afkijkt.