Met talloze films en een succesvolle filmreeks op zijn naam is Vin Diesel een ontzettend relevante én gewaardeerde acteur. Tijd dus om 5 uiteenlopende films met Vin Diesel op een rijtje te zetten.

5 x Vin Diesel op het witte doek

Vin Diesel speelt veel verschillende rollen, maar de meeste van zijn rollen blijken toch het één en het ander gemeen te hebben. Vin Diesel speelt namelijk vaak actiehelden, die niet nadenken over opgeven maar juist bikkelhard zijn. De vijf films die we uiteindelijk hebben gekozen zullen je nog verrassen.

1. Fast & The Furious

Verreweg de film(serie) waar Vin Diesel het meest bekend mee is geworden, is de Fast & the Furious serie. De serie heeft inmiddels al negen films en is daarmee één van de series die zich perfect leent voor een uitgebreide filmmarathon. Hij speelt de rol van illegale straatracer Dominic Toretto. Door de delen heen leren we steeds meer over deze Toretto en begint het karakter van Diesel al gauw als een vriend te voelen. En gezien zijn rol in Fast & Furious zal het je niet verassen dat de acteur een indrukwekkende autocollectie heeft.

2. The Last Witch Hunter

Haal deze film vooral niet door de war met The Witcher. Waar deze serie zich afspeelt in een fantasierijk, speelt The Last Witch Hunter zich af in New York. Vin Diesel speelt een onsterfelijke heksenjager, die zijn stad moet behoeden voor een groot kwaad. Andere rollen zijn er voor Rose Leslie (Game of Thrones) en Elijah Wood (Lord of the Rings).

3. Guardians of the Galaxy

Huh? Vraag je je misschien af, waar was Vin Diesel in Guardians of the Galaxy? Het antwoord is simpel. Hij was er niet in levende lijve bij, maar zijn stem wel. Vin Diesel doet namelijk de stem van Groot. Als je het ons vraagt is Groot één van de vetste (en aandoenlijkste) rollen uit het Avengers-universum.

4. Bloodshot

Deze film is bikkelhard. Dat is precies zoals we van Vin Diesel zijn gewend. Hij speelt een militair die samen met zijn vrouw wordt vermoord, maar zelf door een team wetenschappers tot leven wordt gebracht. Hierbij heeft hij sterke krachten ontwikkeld. Zinnend op wraak gaat het personage van Diesel op zoek naar de verantwoordelijken achter de moord. Het plot doet ons denken aan Memento.

5. Saving Private Ryan

Dit is misschien wel de beste oorlogsfilms die ooit is gemaakt. Een groep soldaten wordt op een missie gestuurd om één soldaat op te sporen. Zijn broers zijn overleden en hij mag terug naar het thuisfront. Hun missie confronteert de mannen met de verschrikkingen van de oorlog. Diesel speelt één van de soldaten op missie, andere rollen zijn er voor Tom Hanks en Matt Damon. De film is te zien op Netflix.