Goed, alles wat nieuw op Netflix verschijnt is leuk om een blik te werpen. Tegelijkertijd kennen we maar al te goed die eeuwigdurende keuzes: wat ga je nu weer kijken op het streaming platform? Dan is niets zo fijn als een filmmarathon.

5 filmmarathons die binnen een dag te kijken zijn

Deze vijf franchises bestaan allemaal uit meerdere films. Hierdoor staan ze garant voor vele uren kijkplezier. Maak je keuze voor één van deze vijf en ga helemaal op in die filmmarathon. Een fijne bijkomstigheid is het feit dat je je aandacht even op leuke dingen kan richten. Bovendien is er zo weer een quarantaine-dag voorbij.

Fast & the Furious

In deze films staan straatraces centraal. Verwacht dan dus ook in elk deel een groot scala aan achtervolgingen en races, waarin het hard tegen hard gaat. Naast tough guys als Vin Diesel en Dwayne ‘The Rock’ Johnson, spelen er ook prachtige vrouwen zoals Michelle Rodriguez en Charlize Theron mee in de films. Met de 7 films ben je bijna 14 uur lang vermaakt.

Lord of The Rings + The Hobbit

Kijk eerst de drie Hobbit films, en daarna de drie delen van Lord of the Rings, en je waant maar liefst 20 uur lang in Midden-Aarde. De Hobbit films draaien om een hobbit die samen met een groep dwergen een schat moet stelen van een gigantische draak. De Lord of the Rings-films gaan over een gezelschap dat samenwerkt om een gevaarlijke ring te vernietigen. Mocht je ze allemaal uit hebben, dan is het leuk om te weten dat er een Lord of the Rings spin-off wordt geproduceerd.

Star Wars

”Luke, I am your father.” Wie kent die zin niet? Zelfs mensen die geen fans zijn van deze films weten alles over de lichtsabels, Yoda en de strijd tussen goed en kwaad. De films kunnen in verschillende volgordes worden gekeken. Het eerste deel komt uit 1977, het laatste deel kwam recent uit in 2019. Al met al zijn de films goed voor een filmmarathon met 15 en een half uur kijkplezier.

X-Men

In deze films ontwikkelen een groep mensen superkrachten, waardoor ze zogeheten ‘mutanten’ worden. Al gauw ontstaat er wrijving en vijandelijkheid tussen de samenleving en deze buitenbeentjes. Een groep die zichzelf The X-Men noemt probeert om een confrontatie tussen beide bevolkingsgroepen uit de weg te gaan. Check ook de andere superheldenfilms die in 2020 uitkomen. Een filmmarathon met deze films is goed voor meer dan 18 uur kijkplezier, met 9 films.

Harry Potter

Wie kent deze tovenaarsleerling niet? De zeven boeken over Harry Potter werden naar acht films verfilmd. Die zijn samen goed voor een filmmarathon van bijna 20 uur. Aan het begin komt Harry Potter er achter dat zijn overleden ouders magische krachten hadden. Hij reist naar Zweinstein, samen met vrienden Ron en Hermelien, om alles te leren over zijn eigen krachten. Al gauw wordt hij geconfronteerd met de moordenaar van zijn ouders, de duistere tovenaar Voldemort.