Eigenlijk komt geen één regisseur in de buurt van Quentin Tarantino. Nou ja, misschien Martin Scorsese met zijn The Irishman. Verder is Tarantino toch wel de nummer één als het gaat om vette, heftige films. Liefhebbers opgelet: Once Upon a Time in Hollywood valt ook in dit rijtje en is binnenkort te zien op Netflix.

Netflix komt met Once Upon a Time in Hollywood

Het zijn roerige tijden.  Niets is nu zo fijn om een goede film aan te knallen en volledig op te gaan in een sterk plot. We moeten er nog even op wachten, maar binnenkort kunnen we weer zo’n film verwachten. Once Upon a Time in Hollywood wordt dan toegevoegd aan het assortiment van Netflix. Dit is opvallend, want de film was recent nog te zien in de bioscopen. Slechts een paar maanden na de release zal hij nu dus te kijken zijn in de woonkamer. De film heeft gelijk al goed gezelschap: The Hateful Eight, een andere film van Tarantino, is ook al op Netflix te vinden.

Once Upon a Time in Hollywood

Filmsterren en sekteleiders

In Once Upon a Time in Hollywood komen er twee absolute toppers voorbij. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Rick Dalton. Rick heeft moeite om nieuw werk te vinden als acteur. Dit heeft ook invloed op zijn vriend en stuntman Cliff Booth (gespeeld door Brad Pitt). Wanneer de bekende Sharon Tate (Margot Robbie) naast Rick gaat wonen, ziet hij zijn kans schoon. De film speelt zich door het Hollywood van 1969. Dat was de tijd waarin onder leiding van Charles Manson een aantal gruwelijke moorden werden gepleegd. Eén hiervan was Sharon Tate. Rick en Cliff worden dus al gauw betrokken bij de reeks gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Tarantino films

13 april kunnen we genieten van Once Upon a Time in Hollywood. De film heeft een hoge score van een 7.7 op IMDb. Daarmee hoort de film nog geen eens tot de 5 Quentin Tarantino films met de hoogste IMDb-score. Die scores liggen namelijk nóg hoger.