Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. De broodjes pulled pork van de foodtruck zijn enorm lekker, maar dat kun je net zo goed zelf thuis. Je kunt het op allerlei verschillende manieren doen; met een grill egg barbecue of een slowcooker, maar ook gewoon in de oven. Omdat niet iedereen zulke specifieke middelen tot zijn beschikking heeft, gaan wij voor de variant met de oven. Wil je het alsnog in de barbecue of slowcooker doen dan kan dat ook, de ingrediënten voor dat broodje pulled pork zullen niet veel verschillen.

Het lekkerste broodje pulled pork

Eigenlijk is één van de belangrijkste benodigdheden voor een broodje pulled pork: veel tijd. Je vlees moet namelijk een flink aantal uren de oven in om te garen en zo mals te worden dat het uit elkaar valt. Daar zit de kracht van de pulled pork. Je brengt het vlees op smaak met allerlei kruiden die urenlang mee bakken, waardoor het echt in het vlees terecht komt. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Een kilo procureur, van de slager
 • 1 el olijfolie
 • 150 ml kippenbouillon
 • 75 ml wijnazijn
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 uien, grof gesneden
 • 5 knoflookteentjes, fijngesneden
 • 200 ml barbecuesaus
 • 4 el basterdsuiker
 • 1 el mosterd
 • 1 tl cayennepeper
 • 2 tl zout

Eigenlijk is het enige wat je met al deze ingrediënten moet doen dat je het bij elkaar moet gooien in een gietijzeren pan of afdekbare braadslee. Doe het in de oven en zet die zo warm als hoeveel tijd je hebt. Heb je ‘maar’ 2,5 uur, kun je de oven op 150 graden zetten. Heb je meer tijd, dan kan de oven op 100 graden. Dan kun je je broodje pulled pork na ongeveer 6 uur oventijd klaarmaken. Check elke 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit: is er veel verdampt, gooi er wat water bij.

broodje pulled pork

Nu het broodje

Als je vlees gaar is, kun je het als het goed is met 2 vorken uit elkaar trekken. De draadjes die daarbij ontstaan is de pulled pork. Hier kun je nog wat vocht uit de pan bij gooien, omdat dat heel veel smaak bevat en het sappig maakt.

Om daar een broodje pulled pork van te maken heb je natuurlijk ook een broodje nodig. Dit kan een tijgerbol of kaiserbroodje zijn, wat je zelf lekker vindt. Doe hier een beetje coleslaw op. Dit maak je door fijngesneden witte kool te mengen met mayonaise of vinaigrette. De liefhebber kan hier nog een beetje barbecuesaus op doen en daar is je broodje pulled pork. Klaar voor je lunch, diner of gewoon als lekkere hap. Dat is weer eens wat anders dan je gezonde eiwit-pannekoeken.

Variaties

Je kunt een broodje pulled pork maken door je varkensschouder in vocht gaar te maken, maar het kan ook met een rub. Daar smeer je je vlees mee in voor het de oven of (rook)barbecue in gaat. Dit moet een substantie van kruiden zijn die goed blijft plakken aan je vlees en er smaak aangeeft. Denk aan een mengsel van komijn, koriander, peper, chilipoeder, paprikapoeder, basterdsuiker en zout. Dit wordt plakkerig doordat je het allemaal mengt met mosterd. Smeer hier je vlees helemaal mee in en hij is klaar voor de oven. Tijd voor een goede documentaire om de tijd mee te overbruggen.