Op Netflix staan allerlei films en series, maar documentaires zijn ook een veel bekeken product op de streamingdienst. Ze kunnen leerzaam zijn, maar ook bizarre dingen aan het licht brengen zoals je die nog nooit had bekeken. Omdat het lastiger kan zijn om goede docu’s te vinden, zetten we vijf titels op een rij als inspiratie.

Documentaires op Netflix

De volgende vijf documentaires op Netflix zijn bewust geen voetbaldocu’s. We hebben namelijk al eerder vier mooie voetbaldocumentaires besproken, die nog steeds een aanrader blijven. De titels die hier te vinden zijn gaan wel allemaal over een paar van de grootste sporten ter wereld.

Formula 1: Drive to Survive

Dit is één van de documentaires op Netflix die het meest besproken is het afgelopen jaar. Hij kwam uit in 2019 en biedt een exclusief kijkje achter de schermen van de Formule 1-wereld. Netflix en de Formule 1 hebben samengewerkt om hierbij de gevaren, triomfen en adrenaline van de razendsnelle bolides en coureurs vast te leggen. Formula 1: Drive to Survive is een must voor de liefhebber.

Last Chance U

Deze documentaireserie laat zien hoe spelers van American Football dreigen op het verkeerde pad te raken, maar ‘gered’ worden door de sport. Waar mensen zonder de Amerikaanse volkssport volledig af zouden zakken in de maatschappij, is dit hun moment om iets goeds te doen. De coach lijkt er ook niet altijd vlekkeloos vanaf te komen.

The Redeemed and the Dominant: Fittest on Earth

Dit is typisch één van die documentaires op Netflix die een wereld onthullen waar je mond van openvalt. Het gaat over crossfitters die zo’n beetje de fitste topsporters zijn die er bestaan. In 2017 waren er wedstrijden die bepaalden wie de állerfitsten waren en aan de beelden te zien is het niet zomaar na te doen. Het is geen serie, maar een losse docu die je in één keer wegkijkt.

The Last Dance

Waarschijnlijk zijn er nog geen recentere en meer besproken documentaires op Netflix dan The Last Dance. In tien afleveringen volgen we de carrière van de held van de Chicago Bulls. Als je hem nog niet gezien hebt, is dit één van de betere keuzes.

Icarus

Deze film toont een andere bizarre wereld. Niet die van de sporters zelf, maar van de schandalen die erachter plaatsvinden. De dopingtests die plaatsvinden gaan niet op een eerlijke manier. Het blijkt nog veel erger dan de maker van de documentaire dacht als hij meer onderzoek doet. Het grootschalige dopingprogramma van Rusland komt meer dan ooit aan het licht en veroorzaakt een hoop tumult op Russisch grondgebied én daarbuiten.