Food & Drinks

Recepten: deze eiwitpannenkoeken maken het beste maaltijd na je workout

eiwitpannenkoeken

Als je veel aan het sporten bent is het belangrijk genoeg eiwitten binnen te krijgen. Dit is goed voor het herstel van je spieren, die opgebouwd zijn uit eiwitten. Daarom moet er in elke maaltijd van de dag een goede dosis eiwit zitten als je veel sport. Met deze eiwitpannenkoeken heb je in ieder geval de eerste maaltijd van de dag binnen wat betreft je eiwitbehoefte.

De eiwitpannenkoeken als ontbijt

Ontbijten met pannenkoeken zit niet echt in de Nederlandse cultuur. Wij zijn eerder boterhammen gewend van oudsher. Desondanks worden mensen steeds creatiever met hun ontbijt.

Uit onderzoek blijkt dat je beter wel iets kunt eten vóór je training, maar dit mag ook erna. Een eiwitrijke maaltijd na een training is namelijk erg belangrijk. Met deze receptjes voor lekkere eiwitpannenkoeken heb je een lekker én gezond ontbijt. Eet smakelijk!

De klassieker

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 3/4 cup havermout
  • 1/2 scoop eiwitpoeder chocoladesmaak
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel

Meng de eieren, de bananen en de havermout in de blender tot de havermout klein genoeg is. De bananen moeten ook helemaal vloeibaar geworden zijn. Doe dan het eiwitpoeder, cacaopoeder en de kaneel erbij en blend nog een halve minuut tot alles helemaal gemengd is. Pak je warme vetvrije of licht ingevette pan en doe er een schepje beslag in. Zet de pan op middelhoog vuur en wacht tot er belletjes komen op je eiwitpannenkoeken. Als die belletjes er zijn en de bovenkant zo goed als droog is kun je hem omdraaien en nog 2 minuten bakken. Als ze klaar zijn kun je ze serveren met aardbeien of ander fruit, met een beetje poedersuiker.

Snel en makkelijk

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • 2 el kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder

Doe eerst de bananen in de blender tot ze helemaal gepureerd zijn. Doe die in een kom en meng de andere ingrediënten erdoorheen met een mixer of garde. Houd je niet van kokosmeel, dan kun je ook gewone bloem of iets anders pakken. Naar smaak kun je nog vanille-extract of kaneel toevoegen. Bak ze in de pan tot ze goudbruin zijn en doe er een beetje stroop of ahorn-siroop overheen. Je eiwitpannenkoeken zijn gezond, maar ze moeten ook een beetje lekker zijn. Als je heel erg op de kilo’s let kun je ze ook zo suiker- en koolhydraatarm maken als je wilt. Eet smakelijk!