Cars & Bikes

De autocollectie van Max Verstappen overtreft al je verwachtingen

autcollectie Max Verstappen

Max Verstappen is heel wat snelheid gewend op de racebaan, maar hoe zit dat is het dagelijks leven? We doen een greep uit de enorme autocollectie van Max Verstappen.

Dit is de autocollectie van Max Verstappen

We zien Max Verstappen vooral in de Red Bull over de baan scheuren, maar in welke auto’s scheurt de Nederlandse Formule 1-coureur over de wegen van Monaco? We kunnen alvast verklappen: Max heeft een aantal hele bijzondere bolides in de garage staan. De dikste auto’s uit de autocollectie van Max Verstappen zetten we voor je op een rijtje. Wat zijn wij jaloers op dit geweldige wagenpark!

Porsche 911 GT2 RS

Een Porsche 911 mag natuurlijk niet ontbreken in de autocollectie van Max Verstappen. Onze landgenoot heeft echter gekozen voor een bijzonder model: de Porsche 911 GT2 RS. Deze uitvoering heeft een iets race-achtigere uitstraling dan de ‘standaard’ 911. Ook de specificaties liegen er niet om. De Porsche 911 GT2 RS heeft een topsnelheid van 340 kilometer per uur en een vermogen van 700 pk. Je zou maar moeten kiezen tussen deze dikke bak en de prachtige wagen van hierboven. Wij zouden het niet weten hoor…

Ferrari 488 Pista

Maar daar blijft het niet bij. Max Verstappen heeft namelijk nog een Ferrari in zijn autocollectie. Dat zorgt vast voor wat schuine gezichten bij zijn werkgever, maar wij geven de 24-jarige coureur geen ongelijk. Ook deze wagen is een lust voor oor en oog. Max heeft waarschijnlijk 355.038 euro moeten betalen voor een nieuwe Ferrari 488 Pista. In ruil daarvoor kreeg hij een prachtige auto met 720 pk en een topsnelheid van 340 kilometer per uur, lekker hoor!

Ferrari Monza SP2

De Ferrari Monza SP2 is ongetwijfeld één van de dikste auto’s uit de autocollectie van Max Verstappen. Verstappen heeft, net als Zlatan Ibrahimovic, één van de 499 exemplaren weten te bemachtigen. Daarvoor moest de Nederlander wel een kleine 1.6 miljoen euro neerleggen. De dikke bak heeft een 6,5-liter V12 met een vermogen van maar liefst 800 pk. Binnen 2,9 seconde zit hij op de 100 km/u, al gaat je dat niet lukken in de nauwe straten van Monaco.

Aston Martin Valkyrie

Ja, je leest het goed. Max Verstappen heeft nog een droomauto in zijn autocollectie, en wat voor één. Zo’n 3,5 jaar geleden kreeg Max deze hypercar ter waarde van 2,8 miljoen euro(!) cadeau van Aston Martin, toenmalig sponsor van Red Bull Racing. Wij krijgen het al warm als we naar deze brute wagen kijken, maar Max kan er in rijden wanneer-ie wilt! Max Verstappen bezit één van de 150 exemplaren. Onder de motorkap van de Aston Martin Valkyrie schuilt een vermogen van maar liefst 1.145 pk. Door de brute kracht en de bizarre snelheid van deze wagen wordt het ook wel een ‘Formule 1-auto op de openbare weg’ genoemd. De perfecte auto voor Max Verstappen dus!

Nog meer parels in zijn garage

Dat zijn me een paar autootjes wel zeg, maar je zal vast niet raar opkijken als we zeggen dat de autocollectie van Max Verstappen uit nog meer parels van auto’s bestaat. In de garage van Max staat bijvoorbeeld nog een Renault Sport R.S. 01 (500 pk) én de Nederlander was een jaartje geleden gespot in een Honda NSX, waarschijnlijk een cadeautje van de motorleverancier van Red Bull Racing. Daarnaast was Max Verstappen ook in het bezit van een Aston Martin DB11 AMR, dit was echter een ‘leenauto’ die hij kreeg van Aston Martin. Aangezien de Britse autofabrikant geen sponsor meer is van Red Bull Racing, heeft Verstappen deze wagen waarschijnlijk moeten teruggeven. Dat is weer iets minder keuzestress voor de Nederlander in Monaco!

View post on Instagram
 

Wat denk jij: kan dit wagenpark tippen aan de bijzondere autocollectie van Lewis Hamilton?

Header: Red Bull Contentpool.