Aston Martin kan prachtige en verbazingwekkend snelle auto’s maken. Dit bewijzen ze ook dit keer maar weer met de Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Deze hypercar wordt een aangepaste versie van de al bekende Valkyrie, maar deze heeft wat meer pit.

De Aston Martin Valkyrie AMR Pro

We kennen de ‘standaard’ uitvoering van deze auto inmiddels wel. Ondanks dat het al een prachtige auto was weerhield dat de mensen bij Aston Martin niet om hem te verbeteren en aan te passen. Ze hebben deze bolide namelijk flink aangepakt, maar gelukkig wordt de performance er niet minder om. De motor blijft hetzelfde, namelijk een 6.5-liter V12, maar ze halen het complete elektrische deel uit de auto. Maar hoe behalen ze dan dezelfde performance? Dat is dus de vraag, maar er is een 99 procent kans dat ze er wel in zullen slagen. Dat betekent dus dat de Aston Martin Valkyrie AMR Pro zijn 1000+ pk’s behoudt.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

De reden dat ze het elektro deel schrappen is om het gewicht te verminderen. Deze bolide is eigenlijk een samenvoeging van de ‘standaard’ Valkyrie en de versie van hun Le Mans auto. Door deze twee te combineren hebben ze dus een racemonster gemaakt dat behoorlijk veel gegroeid is ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast hebben de makers ook de aerodynamica verbeterd zodat deze auto overal optimaal doorkomt. De Aston Martin Valkyrie AMR Pro wordt dus serieus snel.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Geen daily driver

Jammer genoeg mag je met de Aston Martin Valkyrie AMR Pro niet op de openbare weg rijden. Sterker nog: hij mag ook niet deelnemen aan races. Wil jij erin rijden, dan moet je meedoen aan speciale (door Aston Martin georganiseerde) evenementen waar jij en de andere Valkyrie AMR Pro eigenaren lekker kunnen rondscheuren in deze beesten. Over een prijskaartje is nog vrij weinig bekend, maar je kan er vanuit gaan dat hij heel duur wordt. Er worden namelijk maar 42 van deze bolides gemaakt.