Wanneer bekende mensen een nieuw product, een nieuw huis of een nieuwe wagen aanschaffen is de ophef negen van de tien keer over het prijskaartje. Bij Max Verstappen ligt dat nu anders. Los van een duizelingwekkend kostenplaatje is vooral de keuze voor het merk een opvallende. Want wat doet Verstappen in een Ferrari-wagen?

Max Verstappen koopt een nieuwe wagen

De jonger coureur heeft – ironisch genoeg- nog niet zo heel lang zijn rijbewijs, maar heeft een ongekend grote liefde voor auto’s. Iets wat met de paplepel is ingegoten door Jos Verstappen persoonlijk. Nu de coureur een flink vermogen heeft opgebouwd met zijn succesvolle carrière, biedt dat kansen om te spenden. En waar kun je geld beter aan uitgeven dan aan een super toffe bolide?

Ferrari, een opmerkelijke keuze

Van alle wagens en supercars waar Max Verstappen uit had kunnen kiezen, is Ferrari wel een opmerkelijke keuze. Een wagen bestellen bij de grote F1-concurrent kan -zoals Max zelf ook al wel heeft voorspeld waarschijnlijk- op een hoop schuine blikken rekenen.

Max Verstappen

De nieuwe wagen van Max Verstappen betreft een Ferrari Monza SP2. Prijskaartje: zo’n 1,6 miljoen euro. De prijs is te verklaren door het feit dat Ferrari maar 499 exemplaren van deze bolide hebben gebouwd. Onder de kap schuilt een 6,5-liter V12 met een puike 800 pk. Van 0-100 doet Verstappen straks in 2,9 seconde en de topsnelheid ligt op 300 km/u.

5d78c05071ec043826a41c09-ferrari-monza-sp2-design-ed 5d78c6f32ed46c0a9b62f369-ferrari-monza-sp2-aero-ed 5d78c7c72ed46c0a9b62f398-ferrari-monza-sp2-dynamics-ed

De bolide is een tweezits. Dus de vraag is wie hij er het meest in zal vervoeren. Zijn meisje, of toch zijn knappe zusje nadat ze hem heeft geholpen met haar fotografie-kunsten? Met deze Ferrari Monza in zijn bezit mag Max Verstappen zich aansluiten in het rijtje van onder andere tv-kok Gordon Ramsey en voetballer Zlatan Ibrahimovic, de ook een Monza SP2 in de garage hebben staan.

De Garage van Verstappen

De jonge coureur kunnen we inmiddels wel een beginnend verzamelaar noemen. De Ferrari Monza SP2 hoeft dan ook niet verlaten en alleen in een garage te staan. Hij zal worden vergezeld door een Porsche 911 GT2 RS en een Ferrari 488 Pista. Het is dus niet de eerste keer dat Max Verstappen zich heeft laten verleiden door de fabricagekunsten van de Italianen.