Het salaris van Max Verstappen ging al om enorme bedragen. Hij mocht zich al één van de best betaalde sporters van Nederland noemen en heeft hier onder meer zijn peperdure huis in Monaco van gekocht. Maar nu hij heeft bijgetekend groeit zijn portemonnee alleen maar meer. Als je bijtekent krijg je namelijk een nieuw contract, met een salaris dat hoog genoeg is om je bij de goede plek te houden.

Wat was het salaris van Max Verstappen ook alweer?

De Nederlandse coureur wiens kansen op de wereldtitel elk seizoen stijgen, kreeg vanuit zijn oude contract een jaarsalaris van 15 miljoen. Dit is nog zonder bonussen. Deze bonussen zijn geldbedragen voor elk punt in het klassement en elke overwinning op een Formule 1-wedstrijd. Red Bull Racing stond er om bekend dat ze niet heel hoge basissalarissen hebben maar wel flinke bonussen uitdelen bij het behalen van een poleposition of overwinning. Als we naar de samenvatting van het Formule 1-seizoen van 2019 kijken bestaat het totale salaris van Max Verstappen dus voor een vrij groot deel uit dat soort bonussen.

“Stijging van 300%”

Nu het nieuwe contract van Max Verstappen is getekend is het speculeren over het verhoogde salaris in volle gang. De Italiaanse variant van Motorsport.com brengt naar buiten dat het nieuwe salaris van Max Verstappen op 40 miljoen euro per jaar uitkomt, zonder bonussen. Dit is ongeveer net zoveel als Sebastian Vettel, die vier keer wereldkampioen is geworden. Alleen zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton verdient nog meer, gezien hij de 50 miljoen al gepasseerd is.

Screenshot 2020-01-09 at 15.47.36 Screenshot 2020-01-09 at 15.47.34

Vertrouwen van en in Red Bull

De Italiaanse commentator Roberto Chinchero heeft deze uitspraak gedaan. Hij noemt het bijzonder dat een coureur die nog nooit wereldkampioen is geworden zoveel krijgt. Red Bull Racing, Honda en Max Verstappen zijn in ieder geval gelukkig met elkaar als we dit mogen geloven. Afgelopen jaar heeft de ploeg enorme stappen gemaakt met zowel de snelheid van de auto als de prestaties. Met deze vernieuwde samenwerking wordt dus alleen maar omhoog gekeken en lijkt het plafond nog lang niet bereikt.