Wat verdiende jij toen je 22 was? Max Verstappen inspireert de geldwolven onder ons om aan een carrière in de Formule 1 te beginnen. De optelsom van het jaarlijkse salaris van Max Verstappen is namelijk heel ver boven modaal. Volgens een berekening kun je achterhalen wat Max verdiend heeft dit jaar. We doen het even na voor je.

Niet alleen het ‘gewone’ salaris van Max Verstappen

Volgens de Daily Mirror krijgt Max Verstappen jaarlijks een basissalaris van 11,5 miljoen euro op zijn rekening gestort. Dit gaat alleen nog om het reguliere salaris, dus nog zonder bonussen, prijzengeld en bijvoorbeeld sponsoring. Dit is nog lang niet zoveel als wat Lewis Hamilton jaarlijks betaald krijgt, dat begint namelijk bij 47,5 miljoen euro. Deze duizelingwekkende bedragen zijn nog niet alles, want als je goed rijdt krijg je ook nog prijzengeld.

salaris van max verstappen

Meer winst is meer winst

De prestatiebonussen in de Formule 1 zijn om van te smullen. Voor elk wedstrijdpunt dat je bij elkaar rijdt krijg je 50.000 dollar. Dat is flink wat voor een puntje en daar heeft Max er flink wat van behaald dit jaar. Aan het einde van het seizoen had hij 278 punten, wat zorgt voor 13,9 miljoen dollar. En daar blijft het nog niet bij, want een overwinning levert ook nog 250.000 dollar op. Dit jaar heeft Verstappen maar liefst drie overwinningen geboekt. Hierdoor komen we uit op omgerekend een bedrag van 13.250.000 euro aan alleen al prestatiebonus! Tel hier het basissalaris bij op en het salaris van Max Verstappen zal in 2019 neerkomen op zo’n 24.750.000 euro.

Flink hoog in het rijtje

Het bovenstaande jaarsalaris verdient Max Verstappen alleen nog maar met racen. Hij heeft ook sponsorcontracten met Jumbo, G-Star RAW en boekhoudsoftware gigant Exact. Gezien de reclames waar hij in speelt zou hij daar ook nog een flinke duit mee binnenhalen. Hierdoor verdient hij meer dan Nederlands best betaalde voetballers. Het salaris van Max Verstappen is misschien zelfs het hoogste van alle sporters in Nederland.