Het is mens-eigen om iets wat exclusief is automatisch mooier te vinden dan wanneer er een gigantische oplage van bestaat. Het idee dat jij één van de weinigen bent met het object in bezit geeft een vreemd soort genoegdoening. De Ferrari Monza SP2 is daar een goed voorbeeld van. Van zichzelf een belachelijk mooie wagen, maar de echte jeuk om hem te bezitten komt door de zeer gelimiteerde oplage. De eerste rijdt nu rond in Nederland.

Ferrari Monza SP2

De Italiaanse autofabrikant zet goed vaart achter de productie van de Monza SP 2. De wagen is onderdeel van het speciale Icona programma. Dit is een selectie aan unieke en exclusieve auto’s die Ferrari uitbrengt. Exclusief lijkt een synoniem voor duur. Van de Ferrari Monza SP 1 en 2 worden er maar 499 gemaakt en betaal je maximaal 1.2 miljoen euro. De keuze voor de Ferrari Monza SP1 of SP2 ligt geheel bij de koper. Naast deze spectaculaire wagen zelf krijg je er ook wat accessoires van Berluti en kleding van Loro Piana bij. De klant is echt koning, maar dat mag ook wel voor zulke bedragen.

kroymans-ferrari-monza-sp2 (19) kroymans-ferrari-monza-sp2 (18) kroymans-ferrari-monza-sp2 (13)

De eigenaar

De Ferrari Monza SP2 staat bij Kroymans in Hilversum. Van wie hij precies is weten we niet, maar dankzij Kroymans hebben we wel een paar hele fijne plaatjes van de Monza.

24 kroymans-ferrari-monza-sp2 (10) kroymans-ferrari-monza-sp2 (14) kroymans-ferrari-monza-sp2 (15) kroymans-ferrari-monza-sp2 (20) kroymans-ferrari-monza-sp2 (26)