De nieuwe auto van Max Verstappen? Een paar maanden terug maakte hij nog bekend de eigenaar te zijn van een exclusieve Ferrari Monza SP2 en nu is het al weer raak. De jonge coureur laat er geen gras over groeien wat zijn autocollectie betreft en koopt een gloednieuwe Aston Martin DB11 AMR. Geen misselijke toevoeging aan zijn bolide-verzameling.

De nieuwe auto van Max Verstappen

Net als dat een kaasboer een goede Gouda wel kan waarderen is het niet vreemd dat en autocoureur een voorliefde heeft voor snelle wagens. Zo ook Max Verstappen. Hij zit al vanaf kinds af aan achter het stuur en lijkt nu zijn carrière in de Formule 1 als een speer gaat over alle middelen te beschikken om aan zij wagenpark te bouwen. Zoals we al zeiden deed hij dat niet heel lang geleden (lees, een paar krappe maanden) een andere aankoop. Een Ferrari Monza SP2 zou zijn bijgeschreven op de naam van de jonge Verstappen.

nieuwe auto van Max Verstappen

Nu is het weer raak, en wederom met een flitsende bolide. Deze Aston Martin DB11 AMR is de nieuwe auto van Max Verstappen. Het enige verschil met zijn eerdere aankopen is dat het hier gaat om een tijdelijke sponsorwagen vanuit RedBull Racing. Aan dat tijdelijke zitten verder geen nadelen: de kans is groot dat Max binnen no time zijn oog toch weer laat vallen op een nieuwer model.

Aston Martin DB11 AMR

Door de sponsordeal van Aston Martin krijgen de mannen uit het Red Bull Formule 1 team diverse Aston Martins voorgeschoteld. Voor nu is de Aston Martin DB11 AMR de nieuwe auto van Max Verstappen. Wij vermoeden dat Max prima kan leven met deze bak.

Onder de kap van de Aston Martin schuilt een 5.2-liter twin-turbo V12, goed voor de kracht van 639 paarden en 700 Nm aan koppel. Van 0-100 doet Max in 3.7 seconden en de topsnelheid ligt op 344 km/u. De AMR versie is hiermee 0.2 seconden en 13 km/u sneller dan de ‘gewone’ Aston Martin DB11. En een coureur als Max weet maar al te goed hoe belangrijk die 0.2 seconden kunnen zijn. Hoe lang dit de nieuwe auto van Max Verstappen blijft is nog de vraag. Wie weet waar zijn oog op valt de komende tijd. Voor nu heeft hij in ieder geval een leuke wagen erbij om zijn knappe vriendin mee van het vliegveld te halen als ze langskomt.