De afgelopen tijd hebben we alweer volop mogen genieten van het warme weer. Barbecues die aangaan, lange mouwen die werden ingewisseld voor korte en zonnebrillen die massaal uit de kast werden getrokken. Dat alles natuurlijk vooral op ons balkon en in de tuin. De quarantaine zorgt ervoor dat we nogal aan huis zijn gekluisterd. Het is maar de vraag of veelvoudige bezoeken aan het zwemmogelijkheden er in zitten deze zomer. Mocht jij geïnspireerd zijn om daarom je eigen zwembad te bouwen, dan ben je niet de enige. De Amsterdamse Nicole ging je voor. Zij bouwde een zwembad in haar eigen achtertuin.

Amsterdamse vrouw bouwt eigen zwembad

Gedurende dertien afleveringen neemt Nicole haar kijkers mee in haar proces. Wat begint als een idee dat ze opdoet tijdens vakantie, wordt al gauw uitgewerkt tot een concreet plan. Met behulp van haar familie weet ze haar droom werkelijkheid te maken. Het filmpje maakt goed duidelijk hoeveel werk er gaat zitten in het bouwen van je eigen zwembad. Dit project is dan ook niet weggelegd voor iedereen, zo lijkt het.

Een handige klusser

Nicole is gelukkig maar al te handig. Met uiteindelijke kosten onder de €4.500,- heeft ze een vol functionerend zwembad gemaakt. Ook heeft zij een handige oplossing voor de beperkte lengte van het bad. Met behulp van een elastiek dat haar op haar plaats houdt, kan ze alsnog baantjes zwemmen. Het gehele proces, van begin tot einde, is in één lang YouTube filmpje te zien.

Zelf aan de slag

Wellicht heeft het vele thuiszitten vanwege de corona-maatregelen je geïnspireerd om zelf een zwembad te maken. Met een aantal pallets kun jij gemakkelijk een DIY exemplaar namaken. Is je tuin ongeschikt, of hou jij het toch bij de zee en openbare zwembaden, dan zijn er nog altijd genoeg klussen van de Corona-kluslijst, met alle klussen waar je tot nu nooit tijd voor had.