De zomer is volop in gang en de eerste snikhete dagen zijn een feit. Met een zwembad in de tuin vinden jij en je vrienden de ideale verkoeling tijdens deze dagen. Je kunt de portemonnee trekken en voor veel geld een zwembad laten aanleggen, maar grote kans dat dit te duur is. Gelukkig hebben wij dé oplossing: zo bouw je een DIY zwembad van pallets. 

Bouw je eigen zwembad

Voor iedereen die een beetje handig is dit niets nieuws, maar zelf iets bouwen is vaak goedkoper dan het laten doen. Het internet staat dan ook vol met DIY (Do It Yourself) filmpjes en handleidingen. Van DIY Smart Phone projectors tot hele blokhutten: je kunt het je zo gek niet bedenken of er bestaat een tutorial van. Kijk jij elke ochtend ietwat treurig je tuin in door het gemis van een zwembad? Misschien is dit DIY zwembad van pallets dan wel de oplossing voor jou. Om dit zwembad te bouwen hoef je geen handige Harry te zijn. Ook voor de mensen met twee linkerhanden is het goed te doen. Dus stroop de mouwen op, pak die klauwhamer uit je schuur en ga aan de slag. 

Zwembad van pallets

Zwembad van pallets

Voordat je aan de slag gaat met het DIY zwembad van pallets, leg je eerst een stuk zeil op de plek waar je het zwembad wil hebben. Vervolgens zet je met pallets een cirkel uit. Door een rand op de bovenkant van de cirkel te timmeren zorg je dat alle pallets aan elkaar vast zitten. Rondom bind je extra spanbanden om het geheel bij elkaar te houden. Om hem waterdicht te maken bekleed je de constructie vervolgens met lakens, en daarna met zeil. Om de bekleding goed vast te zetten, timmer je nog een rand bovenop de cirkelconstructie.  Je DIY zwembad van pallets staat nu. In de afwerking kun je zoveel tijd stoppen als je zelf wilt. Zet hem bijvoorbeeld  in de lak, voor een wat luxere uitstraling. Heb je nog pallets over? Bouw dan een trap, zodat het betreden van je private pool nóg makkelijker wordt. 

Kortom: Met wat gereedschap, zeil, een flinke stapel pallets en a little help from your friends heb je alles wat je nodig hebt voor het bouwen van je eigen zwembad en ben jij helemaal klaar voor die laatste zomerdagen.