Food & Drinks

Zo maak je een overheerlijke ‘proffee’: de iced coffee mét proteïne

zelf een proffee maken

Als er één ding is waar een fitnessgoeroe niet zonder kan, dan zijn het proteïnen. Het liefst stop je overal nog een bak eiwitten in, zelfs in de koffie. In dat geval krijg je een ‘proffee’: een iced coffee boordevol proteïnen. Wij geven je een recept voor de beste en lekkerste proffee.

Wat is een proffee?

Zoals de naam al zegt, bundelt de proffee de sterke kanten van een ice coffee en proteïne. Dankzij een goede dosis cafeïne en flink wat proteïne wordt dit jou beste maatje voor of na een bezoek aan de sportschool. We kijken er dan ook niet raar van op dat deze geweldige combinatie op dit moment een hit is op social media.

De voordelen van een proffee

Volgens talloze studies zit cafeïne en proteïne boordevol gezondheidsvoordelen. Laatst vertelde we je al hoe koffie je helpt afvallen, dat komt ook deels door de grote hoeveelheid cafeïne. Dankzij cafeïne wordt je alerter en minder snel moe. Je weet dus beter waar je mee bezig bent en je kan langer door met een oefening. Zowel proteïne als cafeïne stimuleren je metabolisme, hierdoor val je sneller af. Daarnaast behoud je door proteïnen wel je spiermassa tijdens het afvallen en heb je minder snel honger. Klinkt goed toch? Laten we dan snel een overheerlijke proffee maken, het is helemaal niet moeilijk.

Zelf een proffee maken

Er zijn heel veel verschillende manieren om een proffee te maken. Je kan bijvoorbeeld een eiwitshake maken en er vervolgens een paar scheutjes espresso in gooien. Ook kun je eiwitpoeder toevoegen aan je dagelijkse kopje koffie. Als laatste kun je proteïnen toevoegen aan je koffiemelk of creamer, waardoor je toch de nodige eiwitten binnenkrijgt. De beste proffee vergt daarentegen wat meer energie.

Een recept voor de lekkerste proffee

Voor de lekkerste iced proffee gooi je een groot glas/shakebeker vol met ijs. Vervolgens doe je er twee of drie scheutjes espresso en ook dezelfde hoeveelheid van je favoriete eiwitshake bij. Voordat je gaat shaken voeg je er nog een vleugje kaneel aan toe. Na deze lekkere proffee wil je nooit meer iets anders.