Dat Netflix een groot aanbod aan films- en series heeft wisten we al langer. Ook schreven we eerder al over een aantal bioscoopfilms die binnenkort online te zien zullen zijn. Het aanbod aan YouTube films is echter ook behoorlijk uitgebreid. Dit zijn vijf toppers die je niet mag missen.

YouTube films om te kijken

Je denkt waarschijnlijk eerder aan voetbalfragmenten of muziekvideo’s bij de filmpjeswebsite, maar er zijn ook veel YouTube films te streamen. Een groot deel van recent uitgebrachte films zijn te huren. Zo kan jij ook de komende quarantainedagen doorkomen met genoeg nieuw en vermakelijk beeldmateriaal.

Midway

De eerste van de YouTube films die je niet mag missen gaat over de waargebeurde veldslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen de strijd bij Pearl Harbor, maar ook de gevolgen daarvan worden getoond. De titel van de film verwijst naar een klein eiland bij Hawaï. Dit eiland kon een invasie van Japan voorkomen en werd daarom door de Amerikanen met man en macht verdedigd. Onder andere Woody Harrison en Luke Evans spelen in deze grootse oorlogsfilm van de regisseur van Godzilla en 2012.

Joker

Misschien wel de meest controversiële onder de YouTube films is Joker. De film gaat over  een standupkomedian die worstelt met zijn carrière en sociaal contact. Langzamerhand glijdt hij steeds verder af en ontpopt hij zich tot een gewelddadige freak. Joaquin Phoenix werd alom geprezen om zijn rol in de film, die meer dan een miljard dollar wist op te halen.

Conor McGregor: Notorious

Deze documentaire geeft een realistische en bikkelharde kijk achter de schermen bij McGregor. De wereldkampioen MMA werd voor de documentaire vier jaar gevolgd. We zien hoe hij van niets uitgroeit tot één van de besten ter wereld en ook komen onderwerpen als geld, roem en de liefde aan bod.

Rambo: Last Blood

Deze film zit vol met actiescènes. Niet verwonderlijk als je kijkt naar het gestoorde trainingsschema van de 72-jarige Sylvester Stallone voor de film. Maar liefst 11 jaar na het vorige deel kruipt hij weer in de rol van Rambo. Geen zin in moeilijke verhalen, maar wel in een vette actiefilm? Check dan hoe Rambo het opneemt tegen het Mexicaanse kartel in deze film.

Ad Astra

Brad Pitt speelt een ruimtevaarder. Hij begeeft zichzelf richting de Melkweg. Zijn doel is het terugvinden van zijn vader (door niemand minder gespeeld dan Tommy Lee Jones), die jaren geleden vermist raakte op een missie naar Neptunus. Onder de YouTube films zal deze zeker hoge gooien gooien vanwege het realisme en de vader-zoon-band. Ook een aanrader dus. Tijd om naar die YouTube videotheek te gaan als je het ons vraagt.