Goed nieuws voor iedereen met een liefde voor oorlogsfilms: de in 1976 verfilmde oorlogsepos Midway wordt nu, 43 jaar later, opnieuw uitgebracht. En hoe. De spectaculaire verfilming van de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog heeft alles waar we op hoopten. Grote kans dat jij na het zien van deze film een nieuwe favoriet op je lijstje hebt.

Midway

Pearl Harbor was slechts het begin..

De film volgt de US Navy mariniers en vliegeniers in de Battle of Midway. Na de aanval van Japan in december 1941 leek het er op dat de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken was gebracht. Maar, Pearl Harbor was slechts het begin. De Amerikaanse marine weet zich met hen die overleefden te herstellen. Met de overgebleven vliegdekschepen nemen de Amerikanen in juni 1942 revanche. Ze openen de aanval op Japan. Dit keer om het -strategisch liggende- eiland Midway in de Stille Oceaan. De Amerikanen trekken alles uit de kast om recht te zetten waar het in 1941 mis ging. Ondanks de minderheid van de Amerikanen weten ze zich met behulp van spionagetechnieken en het nemen van grote risico’s volledig te herpakken. De slag om Midway draait de rollen in WOII in deze keiharde strijd weer helemaal om.

Midway

Midway 2019

Deze spectaculaire strijd is foor regisseur Roland Emmerich (bekend van Independence Day) opnieuw vertaald naar het witte doek. Ditmaal is de film voorzien van gruwelijke special-effects. Alles lijkt uit de kast te zijn getrokken om de actie zo hard mogelijk van het scherm te laten knallen. Ook op het gebied van de cast hebben ze geen steken laten vallen. Voorzien van topacteurs als Woody Harrelson, Luke Evans en Nick Jonas lijkt Midway een van de dikste oorlogsfilms te worden van de afgelopen jaren.

Voor het zien van de film moeten we nog even wachten. Vanaf 7 november draait Midway in de Nederlandse bioscopen. Tot die tijd zullen we het met deze nieuwe trailer moeten doen en die belooft heel veel goeds.