De feestdagen zijn voorbij en die vette decembermaand is achter de rug. Dat betekent dat het normale leven weer begint en jij misschien een kilootje (of twee) zwaarder bent. Laat je die eraan zitten en je bierbuik groeien? Natuurlijk niet, zeker niet als je een beetje fris het nieuwe jaar in wilt gaan. Daarom hebben we een paar fitnessartikelen gevonden die jouw huis omtoveren tot een home-gym.

Fitnessartikelen voor een prikkie thuis

Om de goede voornemens een handje te helpen, hebben we een paar handige fitnessartikelen gevonden. Die helpen je om zelfs thuis weer lekker fit te worden en allerlei oefeningen te doen. Al is het om wat meer push-up variaties uit te voeren, of om wat calorieën te verbranden zonder de kou in te hoeven. Want er kunnen vast wel weer wat grammetjes of kilootjes af, voor ieders bestwil. Met deze spulletjes gaat dat een stuk beter.

Medicijnballen

Mocht de term je niet bekend zijn dan kunnen we wat vraagtekens voorstellen bij deze kop. Maar we leggen het uit. Deze medicijnballen, of slam-balls of gewoon ‘rete zware ballen om mee te smijten’ zijn een onmisbaar item in veel crossfit workouts. Het principe is simpel: voer je oefeningen uit met één van deze zwaar gewicht ballen. Voorbeelden zijn  hem op een bepaalde hoogte op de muur gooien en met een squat weer van de grond rapen (en dan zo veel mogelijk per minuut), of hem boven je hoofd tillen en zo har mogelijk op de grond werpen. Pak hem ook hier weer op met een gecontroleerde squat en je zult snel genoeg alles voelen branden. De medicijnballen van de Lidl wegen 5.45 kg of 7.26 kilo en zijn te koop voor €39,99.

fitnessartikelen

Kettlebells

Dat je met kettlebells alle kanten op kunt hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Bij de Lild verkopen ze nu exemplaren van 8 en 4 kilo. Niet reuze zwaar, maar met de juiste oefeningen en de juiste hoeveelheid herhalingen kom je een héél eind. De kettlebell van 8 kilo kost slechts €9,99, voor die van 4 kilo betaal je maar €5,99. 

Push-up board

Inderdaad, push-ups kunnen je een stuk sterker maken in allerlei spieren. Borst, biceps en triceps zijn hierbij de voornaamste, maar het is ook goed voor je core. Met dit board heb je goede grip en kun je verschillende variaties uitvoeren. Lekker als je een sportieve challenge aangaat dit jaar waarbij je veel push-ups wil kunnen uitvoeren. Hij kost slechts €12,99 bij de Lidl en dan heb je hem thuis.

fitnessartikelen

Springtouw

Het klinkt zo simpel, maar touwtje springen is een echte sloper. Van kickboksers tot hardlopers, bijna elke fanatieke sporter heeft touwtje springen wel in zijn trainingsschema verwerkt. Het is lekker laagdrempelig en simpel, maar oh zo vermoeiend en dus goed. Het enige wat je nodig hebt is springtouw. Niet duur, zeker niet vergeleken met andere fitnessartikelen. Voor slechts €7,99 bij de Lidl heb je al een setje binnen.

fitnessartikelen

Deurrek

Nog zoiets handigs en makkelijk waarmee je makkelijk thuis kunt trainen. Een deurrek hang je gewoon aan je deurpost en dan kun je eraan optrekken. Maar zelfs als je hem niet ophangt maar gewoon op de grond legt kun je ook oefeningen doen. Hij is niet duur en je hebt gelijk een heel scala aan mogelijkheden om oefeningen uit te voeren. Voor €24,99  koop je hem bij de Lidl hang je hem op en is het trainen geblazen.

fitnessartikelen