Oud en nieuw komt eraan, wat betekent dat mensen ook gaan vragen naar wat je goede voornemens komend jaar zijn. Dat wordt steeds meer een formaliteit, omdat je eigenlijk weet dat je ze toch niet vol gaat houden. Goede voornemens zijn vaak bij voorbaat al een kansloze situatie, zelfs als je wel goede hoop hebt. Maar daar gaan wij verandering in brengen in het nieuwe jaar! Met deze tips gaat het namelijk een keertje wél lukken.

Goede voornemens wél volhouden

Met die goede voornemens gaat het komend jaar tenminste wel goed komen. Met een paar handige tips en tricks is het namelijk niet zo kansloos als de vorige keren. Waarom? Het is behapbaarder, beter bij te houden en zelfs leuker. Dus dat buikje kwijtraken in het nieuwe jaar zou zomaar eens realiteit kunnen worden.

1. Één ding tegelijk

Het is toch niet realistisch om in het nieuwe jaar gelijk tien dingen anders te doen dan dat je ze eerst deed? Dat is een veel te grote verandering van de ene op de andere dag. Met één goed voornemen kun je precies onthouden waar je mee bezig bent en maak je het niet te lastig voor jezelf. En zo kun je ook veel makkelijker slagen, wat een goed gevoel geeft. Één klein voornementje is namelijk ook niet zoveel, toch?

2. Progressie bijhouden

Als je bijvoorbeeld goede voornemens hebt die om afvallen gaan, is het belangrijk om bij te houden hoeveel gewicht je verliest. Zo word je telkens met je neus op de feiten gedrukt. En of het nou een kilo per maand of 5 kilo in een jaar is, je moet wel weten waar je aan toe bent. Dat geldt ook voor productiviteit op je werk of stoppen met roken. Gewoon een schema maken doet al wonderen.

goede voornemens

3. Vind een buddy

Net als in de sportschool, kun je elkaar met goede voornemens ook motiveren. Vaak zijn het dingen die je liever niet zou veranderen, maar wel zou moeten veranderen. Dan is het handig als je iemand anders hebt die je eraan houdt, omdat die hetzelfde moet doen. Zo sleep je elkaar er doorheen en wordt het een kleinere moeite.

4. Wees realistisch

Ook al heb je slechts één voornemen, dan kun je zelfs die te ambitieus opstellen. Natuurlijk ga je iets niet gelijk 300% beter doen, alleen omdat de aarde weer een rondje heeft gedraaid. Houd je goede voornemens daarom realistisch genoeg, dat je niet een onbereikbaar doel aan het nastreven bent. Dan wordt het namelijk weer een kansloze missie, net als in de vorige jaren. Uitdagen is goed, maar blijf reëel.

5. Beetje smokkelen is echt geen ramp

Fouten maken hoort erbij. Laat het geen excuus zijn om je goede voornemen niet vol te houden, maar af en toe een beetje smokkelen kan behulpzaam zijn. Het is namelijk niet zo dat je daarna je goede voornemen ineens vergeten bent. Als je na dat ene smokkel momentje maar weer wel verder gaat met de verbetering.