De push-up is een klassieke en goede oefening voor het trainen van je arm-, borst- en buikspieren. We begrijpen echter volledig dat continu dezelfde push-ups doen, best saai kan worden. Daarom laten we hier 5 verschillende push-up variaties zien zodat de oefening nooit verveelt en zodat je nóg grotere armspieren kweekt.

5 Push-up variaties

De push-up is misschien wel de bekendste en simpelste fitnessoefening die er is. Toch zijn er een aantal variaties op de eeuwenoude push-up waardoor de oefening nóg beter wordt. Een paar van deze oefeningen laten we graag aan jullie zien.

1. Diamond push-up

De eerste variatie op de push-up is de Diamond push-up. In principe verandert er niet veel. Het enige wat je doet is je handen naast elkaar zetten zodat je met duimen en wijsvingers een driehoek (diamond) kunt vormen. Bij deze oefening train jij je triceps ook extra mee. Het is even bikkelen, want deze variant wordt door velen als een hele zware ervaren.

2. Wide grip push-up

Naast dat jij je handen dicht bij elkaar zet, heb je ook een push-up variatie waarbij je je handen juist ver van elkaar af zet. Bij deze oefening vraag je extra veel van de zijkant van je borstspieren en je biceps.

3. Clap push-up

Voor wat extra uitdaging kies je de clap variatie op de push-up. De oefening blijft volledig hetzelfde, het enige wat je doet, is bij het omhoogkomen jezelf de lucht in duwen en te klappen. Daarna landt je weer op je handpalmen en maak je de oefening af.

4. Renegade Row push-up

Voor deze variatie van de push-up heb je twee halters nodig. Voer de oefening normaal uit. Wanneer je je armen gestrekt hebt, trek je één halter met één arm omhoog. Daarna zet je de halter weer terug en je doet het vervolgens met de andere arm.

5. Decline push-up

De puh-up zoals je hem gewend bent, alleen zet je je voeten op een verhoging of plaats je ze tegen een muur. Hoe hoger de voeten zijn, hoe zwaarder het wordt voor je armen.