Met de Kerstdagen en oudjaar in het vooruitzicht zullen er ongetwijfeld de nodige inkopen gedaan moeten worden. Aangezien je gasten over de vloer krijgt is het wenselijk dat je een goede wijn in huis haalt, maar deze hoeft niet per se veel te kosten na 4 wijn proeft niemand het verschil meer.

Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva

De prijswinnende wijn van de Lidl biedt de uitkomst. Voor €5,99 heb je namelijk een wijn die is uitgeroepen tot één van de beste ter wereld. Tijdens de Internationale Wine Challenge, die bekend staat als de ‘Oscars onder de wijnen’, heeft de wijn Fortezza Dei Colli Chianti Classico Riserva één van de veertien gouden prijzen gewonnen. Deze wijn was opvallend genoeg veel goedkoper dan de overige prijswinnaars, die veelal in de prijscategorie 35 euro tot 50 euro zaten.

Woon jij aan de grens?

Helaas zal een bezoek bij de Lidl in jouw buurt weinig opleveren. Deze heerlijke wijn is jammergenoeg enkel bij de Belgische Lidl verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een heerlijke whisky gaan, zoals deze exclusieve Highland Park of deze heerlijke Glenfiddich Winterstorm.