Wealth

Anonieme bieder betaalt godsvermogen voor etentje met multimiljardair Warren Buffet

Warren Buffet etentje

Een anonieme bieder betaalt misschien wel het meeste geld ter wereld voor een etentje. En dat allemaal om samen met Amerikaanse miljardair Warren Buffet aan tafel te mogen zitten.

Duurste etentje ooit?

In 2018 was er al iemand die zo’n drie miljoen dollar uitgaf om te mogen lunchen met Warren Buffet. Vier jaar later is het weer raak. De superbelegger is inmiddels 91-jaar oud, maar mensen betalen nog steeds fortuinen om te kunnen eten met de beste man. En als je denkt dat drie miljoen al gestoord is voor een etentje, dan ben je nog niet klaar voor het bedrag wat er recent is geboden voor een lunch met de CEO van Berkshire Hathaway.

Voor de 21e en laatste keer veilde de zakenman een lunch met hemzelf als onderdeel van een liefdadigheidsinstelling in San Fransisco. Buffet eindigt met een klapper. De winnaar van zijn laatste veiling deed dat namelijk met een bod van maar liefst 19.000.100 dollar. Die extra 100 dollar was nodig om een ander bod van 19 miljoen te overschrijden. Volgens de eBay-aanbieding krijgt de anonieme bieder, samen met maximaal zeven gasten, de maaltijd van z’n leven met Buffet bij restaurant Smith & Wollensky in New York.

View post on Instagram
 

Waar komen die dure etentjes met Buffet vandaan?

Ongeveer twee decennia geleden  was het de eerste vrouw van Warren Buffett, Susie, die met het idee kwam om een liefdadigheidslunch met haar man te organiseren. Het geld dat ze daarmee verzamelde zou naar de organisatie GLIDE gaan: een programma die arme mensen en daklozen uit de brand helpen. Die eerste lunch in 2000 bracht zo’n 25.000 dollar op en vond ook al plaats bij Smith & Wollensky. In 2019 was tot dan toe het hoogste bod gedaan door Crypto-ondernemer Justin Sun. Hij ging toen met de heer Buffet aan tafel voor zo’n 4,5 miljoen dollar.

Je moet dan wel bakken met geld uitgeven om met Buffet te kunnen babbelen. Maar als je het slim aanpakt kan je er zelf misschien nog een investering van maken. De Amerikaan is goed voor een vermogen van 93,3 miljard euro volgens Bloomberg’s Billionaires Index. Een praatje met zo’n man kan nog wel is heel goed uitpakken voor je.