Food & Drinks

Maximale spiergroei? Eet dan deze voedingsmiddelen voor het slapengaan

voeding slaap spierherstel

Een goede slaap is ontzettend belangrijk om te zorgen voor je lichaam. Het zorgt voor een verbeterde groei en herstel van het lichaam. Alleen vaak vergeten we dit. Voldoende slapen is dus erg belangrijk. Ook de voedingsmiddelen die je inneemt voor het slapen gaan hebben een grote invloed op de spiergroei en het spierherstel. Deze voeding kun je het beste innemen voor je slaap als je wilt zorgen voor maximaal spierherstel.

Juiste voeding en slaap voor maximaal spierherstel en -groei

De juiste voeding in combinatie met goede slaap kan ervoor zorgen dat de spieren optimaal herstellen en er een toename van de spiergroei is. Tijdens het slapen komt het lichaam namelijk in een hogere toestand van het anabolisme, wat betekent dat het lichaam meer gaat herstellen en gaat bouwen. Ook het eiwitmetabolisme gaat tijdens het slapen omhoog, hierdoor worden er in een kortere tijd meer eiwitten (dit is het verschil tussen snelle en langzame eiwitten) verbrand. En zoals je misschien wel weet, zijn eiwitten ongelofelijk belangrijk voor spiergroei. Als er meer eiwitten kunnen worden gebruikt door het lichaam, vindt er snellere groei plaats wat zorgt voor sterkere en grotere spieren. Daarom is deze voeding zo goed om in te nemen voor je slaap, omdat het bijdraagt aan spierherstel.

Amandelen

Er zijn veel verschillende soorten voedsel die goed zijn om voor het slapen te eten. Amandelen zijn lekker en een goede bron van gezonde vet. Deze noten zorgen voor een boost van de slaap, omdat er bepaalde stoffen in zitten, denk bijvoorbeeld aan melatonine en magnesium, die de slaap verbeteren. Walnoten zijn een ander soort noten en bevatten ook veel goede voedingsstoffen, ze zijn vergelijkbaar met de amandelen. De noot bevat alle ingrediënten om zich in het rijtje van voeding te scharen die je moet innemen voor je slaap om maximaal spierherstel te bewerkstelligen.

Kalkoen

Een ander voedingsmiddel wat je zeker voor het slapen gaan zou moeten eten, is misschien iets minder voor de hand liggend. Het is namelijk kalkoen. Kalkoen is een bekend voedingsmiddel voor het verbeteren van de slaap, omdat er zogeheten tryptofaan in zit. Tryptofaan zorgt voor een verbetering van de productie van melatonine en zorgt voor een slaperig gevoel. Daarnaast zitten er veel eiwitten in de kalkoen, wat ervoor zorgt dat je spieren optimaal kunnen groeien tijdens de slaap. Ook bonen zijn erg goed om te eten voor de nachtrust, omdat deze ervoor zorgen dat je beter kunt slapen en de glucose niveaus van je lichaam hoog genoeg zijn om optimaal gebruik te maken van alle bouwstenen in het lichaam.

Het is dus erg belangrijk om bewust om te gaan met je voeding voor het slapen gaan. Voeding kan ervoor zorgen dat je beter kunt slapen en beter kunt herstellen tijdens je slaap. Ook bevordert het de groei van je spieren. Een tip van ons: let dus op je voeding!

Wist je overigens dat je zoveel calorieën verbrandt in je slaap?