Barbecueën, wij vinden het één van de leukste manieren om gerechten klaar te maken. Wist je dat je eigenlijk veel meer kan met een BBQ dan je van tevoren dacht? Hier vind je een aantal vleessoorten die lekker zijn voor op de barbecue. Probeer er eens een paar, we garanderen je dat ze overheerlijk smaken.

Verschillende vleessoorten voor de BBQ

We kennen allemaal de vleessoorten die iedereen op de barbecue gooit. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: hamburgers, speklappen, kipspiesjes, spareribs en de welbekende barbecueworst. Toch zijn dit niet de enige vleessoorten die verrassend goed smaken op de BBQ. Probeer eens wat andere of luxere soorten vlees. Hieronder vind je een selectie van de lekkerste vleessoorten die je absoluut een keer moet bereiden op de barbecue.

1. Biefstuk

Een goede biefstuk bakken is een manier die niet alleen lekker is in de pan, maar ook op de barbecue. Omdat de biefstuk een korte garingstijd heeft, is het verstandig om dit stuk vlees op het bovenste rekje te laten garen. Heeft jouw BBQ maar één groot rek? Leg de biefstuk dan aan de zijkant neer en blijf er constant bij in de buurt zodat het niet aanbrandt. Het duurt maximaal 5 tot 7,5 minuten totdat de biefstuk gaar is, afhankelijk van hoe ‘rare’ je hem wil hebben.

vleessoorten voor op de barbecue

2. Rib eye

De rib eye is ook een overheerlijke vleessoort voor op de barbecue. Door de rokerige smaak wordt de rib eye lekkerder dan ooit. Leg het stuk vlees met het bot over de zijkant van de BBQ, zodat dit niet verbrandt. Draai de rib eye elke 2 minuten om en laat het garen totdat het vlees heel gemakkelijk van het bot af valt. Laat de rib eye nog even nagaren in aluminiumfolie voor de beste smaak.

vleessoorten voor op de bbq

3. Bavette

Een bavette bakken is een ‘underrated’ stuk vlees. Niet alleen wordt het onderschat in de pan, ook op de barbeque komt deze vleessoort helemaal tot zijn recht. De bavette (ook wel bekend als vinkenlap) is iets taaier en moet daardoor lager garen. Maar het is zeker de moeite waard. Zorg ervoor dat je het vlees vaak genoeg omdraait zodat het aan beide kanten kan garen.

lekkere vleessoorten barbecue

4. Varkensschouder (pulled pork)

Pulled pork wordt steeds populairder in Nederland. Logisch, want het is erg lekker. Door varkensschouder op de BBQ te leggen kun je zelf de lekkerste pulled pork maken. Hiervoor heb je wel veel geduld nodig, het kan namelijk vier uur duren totdat de varkensschouder gaar is. Wil je echt indruk maken? Dan maak je een pulled pork klaar deze zomer. We raden je wel aan ons recept en stappenplan voor pulled pork te bekijken voordat je aan de slag gaat met deze uitdaging, want eenvoudig is het niet.

vlees voor barbeque

5. Spareribs

We sluiten de lijst met overheerlijke vleessoorten voor op de barbecue af met onze favoriet: de spareribs. Het lekkerste is als je de spareribs van tevoren nog even in de oven doet en zelf marineert. Wil je weten hoe je dit het beste doet? Bekijk dan ons verrukkelijke recept voor spareribs op de BBQ.