Het is een goede dag voor alle Viking fans. Ook al was Vikings seizoen 6 al een tijd uit, de laatste afleveringen lieten nog even op zich wachten. Nu staat ook Vikings seizoen 6b op Netflix. Daarmee komt er een einde aan de populaire serie over de brute Vikingen.

Vikings seizoen 6b is nu op Netflix te vinden

In 2013 verscheen de serie Vikings voor het eerst. Het voornaamste hoofdpersonage was lange tijd Ragnar Lothbrok, een doorgewinterde Viking die de wereld overvaart, vijanden maakt en met verschillende vrouwen zorgt voor het nodige nageslacht. De serie is gebaseerd op bepaalde vertellingen en legendes uit de vroegere geschiedenis. Tijdens de seizoenen werd er een behoorlijke sprong in de tijd gemaakt. Dat zorgde ervoor dat vooral de zonen van Ragnar een grotere rol gingen spelen. In Vikings seizoen 6b staan zij dus ook centraal.

Vikings seizoen 6b

De serie komt tot een einde

In totaal bestaat de serie uit 89 afleveringen, waarvan de laatste tien vanaf nu dus ook op Netflix te kijken zijn. Waar de eerste tien afleveringen van Vikings seizoen 6b ook al heel vet waren, doet deel b daar echt nog een stapje bovenop. Alleen al de elfde aflevering maakt ons duidelijk dat het maar de vraag is welke personages het einde van de serie halen – al weten we al dat ze dat niet allemaal gaan doen. Voor fans van de show die de show destijds niet via Ziggo hebben gezien, is vandaag dus een goede dag. Maar dat is niet het enige goede nieuws.

Met Vikings: Valhalla gaat de serie door

Goed, met Vikings seizoen 6b is de oorspronkelijke show ten einde gekomen. Dat betekent niet dat de franchise ons niets meer te bieden heeft. In tegendeel! Binnenkort kunnen we namelijk de spin-off Vikings: Valhalla verwachten. Daarvan ziet de cast er veelbelovend uit. Ook de eerste beelden showen ons dat Vikings zomaar eens een echt goede opvolger heeft gevonden.