De Netflix serie Vikings nam ons seizoenen lang mee in de geschiedenis van de brute Vikingstrijders. Helaas kwam de serie recent, met een mega vette afsluiter, tot z’n einde. Al langer wisten we dat er achter de schermen hard aan een spin-off van de show werd gewerkt. Nu zijn de eerste beelden van de spin-of, Vikings Valhalla, bekend gemaakt.

Beeldmateriaal van Vikings Valhalla

Een echte trailer zit er voorlopig nog niet in. Dat betekent echter niet dat er helemaal geen beeldmateriaal beschikbaar is gesteld. In tegendeel: een indrukwekkend kijkje achter de schermen van Vikings Valhalla onthult al veel. Duidelijk aanwezig is de typische stijl van de serie waar we zo van zijn gaan houden. Denk aan ruige mannen, grote wapens, Middeleeuwse kledij en ook de nodige Vikingschepen. Daarnaast wordt duidelijk zichtbaar hoe de grote sets worden gebouwd en hoe stunts er achter de schermen uitzien.

Brute actie in Vikings spin-off

Uit de beelden van Vikings Valhalla kunnen we met een gerust hart opmaken dat de spin-off ook vol gaat zitten met de nodige actie. Zo zien we een man op een paard, gevolgd door een grote groep krijgers, op een kasteel afrijden. Andere shots tonen zwaardgevechten, mensen die van een grote set afspringen (of vallen?) en een man die ’s nachts door het water waadt. Heeft dit allemaal te maken met een grote invasie van een vijandelijke stad? Dat is nog niet duidelijk. In elk geval weten we door de beelden dat de nieuwe serie ons niet teleur zal stellen.

Vikings Valhalla moet verwachtingen waarmaken

Op bekende gezichten hoeven we helaas niet te rekenen in de spin-off. De serie speelt zich namelijk zo’n duizend jaar voor de originele serie af. Die serie, met onder andere een epische laatste aflevering, heeft voor behoorlijk grote verwachtingen gezorgd. Het is maar de vraag of Vikings Valhalla die kan overtreffen. Aan de cast van de spin-off zal het in elk geval niet liggen: daarin zien we de nodige knappe vrouwen en brute krijgers voorbijkomen.