Morgen is het zover, dan komt het allerlaatste deel van Vikings online. Het tweede deel van seizoen 6 kunnen we nog niet zien op Netflix, maar de Ziggo-gebruikers onder ons hebben wat meer geluk. Het laatste deel is daar namelijk vanaf 5 januari te bekijken.

Michael Hirst legt het bijzondere einde uit

— Let op! Spoilers! —

Michael Hirst is trots op zijn eigen serie, maar hij vindt het jammer dat het originele verhaal nu wel afgelopen is. Hij wilde Vikings op een bijzondere manier beëindigen, daarom koos hij voor dit speciale slot: “Ik wist dat Ubbe en Torvi Newfoundland zouden vinden, en dat ze daar Floki weer zouden vinden. Ik vroeg mij af of Floki dood zou gaan. Maar ik besloot dat meer ambivalent te maken, meer een up ending dan een down ending,” aldus Hirst.

Het verhaal kon voor Floki niet afgerond worden in de vulkaan waar hij leek te overlijden. “Ik wist dat hij in de New World zou verschijnen. Hij was te belangrijk om op de bodem van een vulkaan achter te blijven. Hij is als de ziel van de serie, en op de een of andere manier moest ik zijn verhaal op een bevredigende manier afronden.” Met deze gedachte maakte hij een bijzonder eind aan Vikings.

Vikings

‘Vikings: Valhalla’ en ‘The Plague Year’

Wanneer het laatste deel van Vikings te zien is op Netflix, is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat er binnenkort een spin-off van de razend populaire serie te zien is. Vikings: Valhalla is als het goed is ergens dit jaar te zien op de streamingdienst. Mocht je dan nog niet genoeg hebben van de geweldige serie, dan kun je begin volgend jaar een nieuwe serie van de makers van Vikings bewonderen. ‘The Plague Year‘ wordt een episch verhaal over de pestuitbraak rond 1660. Genoeg om naar uit te kijken dus!