De serie Vikings houdt ons al vijf en een half seizoenen lang in z’n greep. Het wachten is nu alleen nog op die¬†allerlaatste¬†paar afleveringen van het zesde seizoen. Voor iedereen die bang is dat het daarna echt is afgelopen, is er goed nieuws. Er is namelijk een Vikings spin-off in de maak.

Vikings: Valhalla wordt opvolger van Vikings

Misschien heb je al gehoord dat er een Vikings spin-off aan zit te komen. Het nieuws is namelijk algemener bekend dan de 10 facts over de serie die je waarschijnlijk nog niet wist. Beetje bij beetje wordt er meer bekend over de spin-off. Fans van de show weten natuurlijk dat de titel verwijst naar de Vikingen hemel waar krijgers heengaan naar hun dood. Het is een toepasselijke naam, want in de spin-off zullen we niemand van de originele cast meer zien.

Nieuwe personages, nieuwe tegenstander

Dat we de bekende koppen zullen moeten missen, komt doordat het vervolg op Vikings zich 100 jaar in de toekomst afspeelt. Een nieuwe groep Vikingen moet het nu zien op te nemen tegen een sterke tegenstander. De Engelsen worden namelijk steeds machtiger. De nieuwe cast bestaat onder andere uit de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Erikson, zijn machtige zus Freydis, en William the Conqueror. Die laatstgenoemde heeft een bekende voorvader. Hij stamt namelijk van niemand minder dan Rollo af.

Vikings

Een bekend gezicht voor Vikings: Valhalla

Acteurs die zullen meedoen aan de serie zijn nog niet bekend. Wel weten we al dat producent Michael Hirst terugkeert. Eerder nam hij Vikings voor zijn rekening. Hij weet dus als geen ander hoe hij de sfeer van het origineel moet overbrengen. Hirst krijgt onder andere hulp van Jeb Stuart. Die is bekend van films zoals Die Hard, en is dus thuis in het actiegenre.

Net als Vikings op Netflix?

Het eerste seizoen zal 24 afleveringen krijgen en waarschijnlijk in 2021 uitkomen. Of het net zoals Vikings op Netflix verschijnt, blijft nog even de vraag. Benieuwd naar meer over je favoriete vechters? Check dan eens de legendes achter de personages uit de serie.