Alle fans van Vikings kunnen je hetzelfde vertellen over de serie: die is bikkelhard. Net als de ten tijde van de oude Vikingen, sneuvelen er in Vikings ook genoeg mannen en vrouwen. Eén van de makers van de serie deed uitspraken over twee van deze personages. Die zouden eigenlijk al eerder zijn gestorven.

De twee personages die eigenlijk al eerder zouden sterven in Vikings

Michael Hirst is één van de makers van de brute show. Hij heeft dan dus ook een grote invloed op de verhaallijnen van de serie. Ook aan Vikings: Valhalla werkt hij mee. Door de seizoenen heen heeft hij meerdere zware beslissingen moeten maken, onder andere over welke personages wel en niet blijven leven. Twee personages zijn uiteindelijk aan hun einde gekomen, maar later dan oorspronkelijk gepland.

Vikings

Een onverwacht personage zou eigenlijk al eerder uit Vikings worden geschreven

Het eerste personage waar Michael Hirst zijn twijfels over was is niemand minder dan Ragnar Lothbrok. Ragnar is hét gezicht van de serie, maar dit had zomaar eens heel anders kunnen zijn geweest. Oorspronkelijk zou het personage al sterven aan het einde van seizoen 1. Uiteindelijk bleek dat Ragnar’s verhaal nog niet voorbij was en zou de Viking pas in seizoen 4 aan zijn einde komen. Sommige mensen waarschuwde Hirst om Ragnar helemaal niet te laten sterven in de serie, maar daar had de producent uiteindelijk dus geen boodschap aan.

Vikings

Ook dit personage bleef langer in leven dan gepland

Ook Harald Finehair zou eigenlijk al eerder uit de serie worden geschreven. Sterker nog: Hirst zegt dat hij maar liefst drie keer eerder op het punt stond om het personage te laten sterven. Toch kon hij het niet. De voornaamste reden hiervoor is dat Harald Finehair voor veel komische situaties zorgde, iets dat de serie nodig had. Beide personages zijn uiteindelijk dus toch uit Vikings geschreven. We zullen ze dus ook niet terug gaan zien in Vikings seizoen 6b. Los van de slotafleveringen kunnen we binnenkort ook Vikings: Valhalla verwachten.