Sommige series gaan onopgemerkt aan je voorbij, andere houden je volledig in zijn greep. Vikings is een voorbeeld van het laatste. Al seizoenen lang weten de brute Vikings ons aan de buis geluisterd te houden met hun intriges, avonturen, actie en ijzersterke verhalen. Het wachten is nu op de laatste afleveringen en het eerste voorproefje van Vikings seizoen 6 b is gegeven!

Vikings blijft mateloos populair

Dat Vikings seizoen 6 het slotakkoord zal zijn van de succesvolle serie weten we al een tijdje (ook al zouden we het liever ontkennen). Dit laatste seizoen is in twee delen opgedeeld. Seizoen 6a is al uitgezonden en staat inmiddels ook tussen ons Netflix-aanbod (en heb jij dus waarschijnlijk al helemaal gestreamd). Op seizoen 6b zullen we nog even moeten wachten, aangezien Netflix de rechten pas kan verkrijgen als het uitgezonden is.

Vikings seizoen 6 b

Comic Con @ Home deelt primeur

Op de Comic Con @ Home (de crisisvriendelijke variant van de Comic Con) zijn fans verrast met een primeur. De eerste beelden van Vikings seizoen 6 b zijn geshowd en stellen alles behalve teleur. Let op, als je geen spoilers wil lezen kun je het vanaf hier beter voor gezien houden.

Vikings seizoen 6 b : het verhaal

In Vikings seizoen 6 b gaan we zien hoe het afloopt met de favoriete personages uit de serie. In deze laatste paar afleveringen draait de strijd om Bjorn Ironside en Oleg de Profeet. Wat Oleg betreft is het einde van de Vikings aangebroken en is het tijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met de barbaarse Noorderlingen. Het einde van seizoen 6 zag er niet goed uit voor de Vikings. Bjorn raakte zwaar gewond en kijkers bleven achter met de vraag of hij het overleefde.

De nieuwe beelden verlossen ons uit die onzekerheid: we zien Bjorn, levend. Wel is hij er niet best aan toe, dus zeker weten of hij er echt bovenop krabbelt doen we niet. Daarvoor zullen we toch echt moeten wachten op de volledige reeks afleveringen van Vikings seizoen 6 b.

Nog even wachten

Wanneer we Vikings seizoen 6 b precies op Netflix kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Het staat op de planning voor eind dit jaar in ieder geval. Voor wie nu al moeite heeft met het idee afscheid te moeten nemen van de verhalen: er is goed nieuws. Er wordt hard gewerkt aan een Vikings-spinoff. Hier lees je meer over Valhalla.